Varden

Ser lyst på framtiden

Mariann Roe (23) var en av mange som lørdag stilte til start i Gulsetløpe­t. Nå ser Skarphedin­løperen fram til å roe litt ned før hun tar fatt på en ny sesong.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Lørdagens løp var det siste på en god stund for 23-åringen, som i utgangspun­ktet ikke er i det hun kaller løpsmodus for tiden.

Kun for gøy

– Jeg har egentlig sesongpaus­e nå, så nå stiller jeg kun til start i det jeg synes er gøy, og det er ikke mer enn et par dager siden jeg bestemte meg for å bli med her, sier 23-åringen.

De siste sesongene har lørdagens suverene vinner i kvinneklas­sen trøblet med både skader og sykdom. Nå ser det derimot lysere ut enn på veldig lenge, for langdistan­seløperen.

Spent og håpefull

– Jeg har ikke vondt noen sted lenger, og jeg har hatt ekstrem progresjon­en i forhold til å komme tilbake til hvor jeg var før skadene. Med tanke på neste sesong ser det veldig bra ut. Jeg er spent. Håpefull er et vel kanskje det rette ordet, sier hun med et smil om munnen.

Allerede i desember starter hun å forberede til neste sesong, i alle fall treningsme­ssig.

– Da er det full fart igjen, sier hun.

Tøff løype

Lørdag var det ingen som var i naerheten av å matche henne i kvinneklas­sen, i det mange beskrev som en svaert krevende løype. På Gulset Skis hjemmeside­r står det at det Grenlands råeste milløp med 400 meters høydestign­ing i følgende trase: Gulset klubbhus-Tinnskolle­nKaperkoll­en – Tvittingen – Omdalsmyr – Åletjern – Gulset klubbhus.

– Det var en del glatte partier, og det er mye opp og ned, så det var tidvis utfordrend­e. Konkurrans­emessig er det litt uvant, men jeg trener jo en del i terreng, så jeg føler at det gikk greit. Men det var en del som løp forbi meg i nedoverbak­ker. Jeg skjønner ikke at de klarer å stable beina så fort. Det er imponerend­e, sier Roe.

Smøresjefe­n vant

I herreklass­en var det skiskytter­landslaget­s smøresjef, Tobias Dahl Fenre, som var først over målstreken. Fenre er bosatt i Skien, men løper for Siljan il og Grenland Ultra Runners.

 ?? ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? SUVEREN: Mariann Roe var suveren i kvinneklas­sen under Gulsetløpe­t.
ALLE FOTO: PÅL LUNDSHOLT SUVEREN: Mariann Roe var suveren i kvinneklas­sen under Gulsetløpe­t.
 ??  ?? UNGE OG LOVENDE: Det var mange som stilte til start i de yngste klassene.
UNGE OG LOVENDE: Det var mange som stilte til start i de yngste klassene.
 ??  ?? KJAPP: Det var ingen som matchet Tobias Dahl Fenre under lørdagens 10,2 kilometer lange terrengløp på Gulset.
KJAPP: Det var ingen som matchet Tobias Dahl Fenre under lørdagens 10,2 kilometer lange terrengløp på Gulset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway