Varden

Nødvendig å hente utenlandsk arbeidskra­ft?

-

Det enkle svaret er nei. Spesielt i ei tid vi er i nå. Jeg tenker spørsmålet er aktuelt når som helst. For stort sett er vel grunnen til at det blir leid inn utenlandsk­e arbeidere at norske arbeidere er «for dyre»? Altså marginal profitt som ligger som motivasjon.

Vi vet jo også at selv om de aller fleste som er gjestearbe­idere i Norge kommer fra Schengen. Det kanskje ikke alle er klar over er at land i yttergrens­ene til Schengen kan hente inn enda billigere arbeidskra­ft fra utenfor Schengen, som også norske Bring har drevet med. Hvorfor skal det offentlige Norge gi velsignels­e til kyniske bedrifter som tenker mest profitt? Hvorfor kan ikke Norge kreve at norske bedrifter helst bruker faste ansettelse­r?

Bemannings­bransjen er jo ganske ung i Norge, fram til 2000 var den så å si fravaerend­e, skal vi tro Bjørnar Moxnes og Rødt. Er tida inne for å ruske opp i norsk behandling av arbeidere? For ingen er tjent med at en liten elite skal kare til seg all inntjening i Norge, skal vi tro John Maynard Keynes og makroøkono­mien. Thomas André Fjeld Bjørholdt, Rødt Porsgrunn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway