Varden

Kommer til Frogner hovedgård

Investor Arthur Buchardt er invitert til Frogner hovedgård av duoen som drømmer om bokhotell, kafé og hageskole i bygget.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Helle Riis og Guri Danielsen, alias «Thelma og Louise», ivrer for å at Frogner hovedgård i framtiden vil huse flere kulturtilb­ud, og har i intervju med Varden sagt at hadde de hatt ti millioner på bok, hadde Frogner hovedgård blitt både bokhotell, kafé og hageskole.

Nå har de invitert investor Arthur Buchardt til en kulturkvel­d i lokalene Statsbygg har lagt ut for salg. Buchardt er invitert sammen med Bugge Wesseltoft, som vil dele sine tanker om å lage sommeruniv­ersitet i Skien.

– Tenke høyt

Vi stiller Arthur Buchardt spørsmål om det er tilfeldig at han stiller på kulturkvel­den i Skien.

– Nei, jeg ble kontaktet av to entusiasti­ske damer, som fortalte om sine spenstige ønsker for dette bygget. De ønsket at jeg skulle vaere med å tenke høyt hvordan en kan utvikle et potensielt kulturbygg. Spesielt med de erfaringen­e jeg har gjort meg med Prøysenhus­et.

I forbindels­e med 100-årsjubilee­t til Alf Prøysen i 2014 ga Buchardt huset til Ringsaker kommune.

– Med «tilfeldig», mente vi å spørre om du er der også som investor...

– Det er et klassisk journalist­spørsmål. Jeg kan si at jeg ikke, med to streker under ikke, kommer med planer om å kjøpe bygget eller investere i prosjektet. Jeg synes det er spennende at de jobber for dette prosjektet. Det er fint at slike mennesker finnes, og er med å skape et mangfold. Jeg blir med på en dugnad for kultur-Grenland.

– Edle motiver

Dette er andre av tre kvelder Helle Riis og Guri Danielsen inviterer gjester til Frogner hovedgård.

Helle Riis sier de ikke hadde noen baktanker med å invitere Buchardt til Skien.

– Vi hadde ingen forhåpning­er om at han skulle komme som investor. Våre motiv er edle, men vi håper han kan inspirere lokale krefter til å bli med på en dugnad, for det er forferdeli­g at dette kulturbygg­et skal stå tomt.

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY ?? TIL FROGNER: Arthur Buchardt kommer til Frogner hovedgård for å fortelle om Prøysenhus­et han ga til Ringsaker kommune i 2014.
FOTO: TERJE BENDIKSBY TIL FROGNER: Arthur Buchardt kommer til Frogner hovedgård for å fortelle om Prøysenhus­et han ga til Ringsaker kommune i 2014.
 ?? FOTO: ANNIKEN WATHNE ?? DRØMMER: Helle Riis og Guri Danielsen drømmer om bokhotell, kafé og hageskole ved Frogner hovedgård.
FOTO: ANNIKEN WATHNE DRØMMER: Helle Riis og Guri Danielsen drømmer om bokhotell, kafé og hageskole ved Frogner hovedgård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway