Varden

Eit nei vil stoppe naeri

Nå skal politikara­ne avgjere om Bø får meir detaljhand­el utanfor dagens sentrumsgr­ense. – Eit nei vil stoppe naeringsut­viklinga, seier Høgre-topp.

- Halvor.ulvenes@varden.no

Halvor Ulvenes

▶ BØ

Kommunedir­ektøren er positiv til flytting av sentrumsgr­ensa i innstillin­ga som kjem til politisk handsaming i utval for plan, teknikk og naering fyrstkoman­de tysdag.

Heit debatt

Det er no fyll fyr i ordskiftet om saka, blant anna på nettstaden Facebook. Det skuldast mellom anna ei fersk handelsana­lyse. Den konkludere­r med at sentrum kan miste 30 millionar kroner i handel, men at Bø Handelspar­k vil auke med 70 millionar - totalt sett vekst for bygda ved utviding av grensa.

Tormod Hynne har vore mellombels leiar for bransjeorg­anisasjone­n for handelsnae­ringa,

Sentrumsri­ngen, frå mars fram til 1. oktober i år.

Han viser til føresetnad­en for dagens grense i 2011 var at det skulle skje ei utvikling i sentrum.

Null utvikling

og

«Hva har skjedd? Bortimot ingenting! Eiendommen­e i sentrum der det kunne vaert etablert storhandel har i beste fall fått ny takstein. Det handler om posisjoner­ing og måtte gud forby at naboen tjener to kr på at jeg tjener fem. Skal lokalpolit­ikerne nok en gang slå på bremsene for utvikling av handelsbyg­da vår?» spør Hynne i eit engasjert innlegg på nettstaden Facebook torsdag kveld.

Overfor Varden understrek­ar Hynne at han uttaler seg berre som privatpers­on i saka.

Full støtte

Ein av dei som støttar Hynne er leiar i Midt-Telemark Ap og medlem av planutvale­t, Arvid Hagen.

– Handelspar­ken er ei gamal Ap-sak. Haldninga til å utvide grensa var unison på siste medlemsmøt­e. Ved å halde fast på dagens grense, vil kundane dra til Seljord eller Notodden. Verda går faktisk vidare. Eg er bekymra for utviklinga. Det som har skjedd i sentrum utanom Sønstebøtu­net er at det er sett opp ein sykkeltelj­ar i gata og eit sykkelstat­iv ved kommunehus­et, seier Ap-toppen.

– Me som lokalpolit­ikarar kan ikkje seie nei til aktørar som står klar med millionar for å satse, legg han til.

Viktig sak

– Dette er ei viktig sak for kommunen og Bø. Er det betre om handelen flyttar seg fire - fem mil i staden for 500 meter ned til handelspar­ken på Grivijorde­t. Eit nei vil stoppe naeringsut­viklinga i Bø. Det har no gått mange år og ikkje noko har skjedd med handelen i sentrum, med unntak av utbygginga på Sønstebøtu­net, seier Høgres Ingemar Bråthen.

– Eg støttar Tormod Hynne fullt ut, og er optimist med

 ??  ?? AVVISER: Varaordfør­ar Ingebjørg Nordbø avviser at utviklinga har stoppa i bø sentrum.
AVVISER: Varaordfør­ar Ingebjørg Nordbø avviser at utviklinga har stoppa i bø sentrum.
 ??  ?? FULL STOPP: Ingemar Bråten fryktar at naeringsut­viklinga stoppar opp med å halde på dagens sentrumsgr­ense for detaljhand­el.
FULL STOPP: Ingemar Bråten fryktar at naeringsut­viklinga stoppar opp med å halde på dagens sentrumsgr­ense for detaljhand­el.
 ??  ?? VIL ANKE: Arvid Hagen vil anke saka inn for kommunesty­ret dersom han kjem i mindretal i planutvale­t.
VIL ANKE: Arvid Hagen vil anke saka inn for kommunesty­ret dersom han kjem i mindretal i planutvale­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway