Varden

Framsatte grove trusler

-

Truslene er framsatt over en periode på et drøyt år i 2018 og 2019.

Ifølge tiltalen er det det i all hovedsak tilfeller hvor 45-åringen føler seg at urettferdi­g behandlet at han har framsatt truslene.

Drapstrusl­er

Ordlyden i truslene er grove, og inneholder både direkte og indirekte drapstrusl­er samt trusler om vold og andre kriminelle handlinger. Mannen har i flere av truslene presentert seg som marinejege­r med «overlegen styrke».

«Du burde passe deg... Snart vil noen dø», er et eksempel på en trussel som 45-åringen skal ha framsatt.

«Så kan dere lure på hvor det smeller neste gang», skal han ha uttalt til en banktopp.

«Det er bare å angripe meg. Tar alltid hevn med 100 ganger styrke», skal han ifølge tiltalen ha skrevet til en tredje person.

Pågrepet og fengslet

Saken mot 45-åringen er berammet i Nedre Telemark tingrett 11. og 12. november. Det er tredje gang saken mot han er berammet, men ved de to tidligere anledninge­ne har ikke mannen møtt i retten.

Fredag ble han derfor pågrepet og fengslet på grunn av at de frykter at han ikke ville ha møtt opp denne gangen heller, såkalt unndragels­esfare.

– Han er fengslet nå, i første omgang fram til førstkomme­nde mandag. Deretter må politiet og retten vurdere om grunnlaget for videre fengsling foreligger, sa politiadvo­kat Tine Henriksen i Sør-Øst politidist­rikt til Varden søndag.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? I RETTEN: Etter planen skal saken gå mot mannen i Nedre Telemark tingrett 11. og 12. november.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN I RETTEN: Etter planen skal saken gå mot mannen i Nedre Telemark tingrett 11. og 12. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway