Varden

Rekordhøy etterspørs­el

I løpet av to uker har over 2000 ansatte på Sykehuset Telemark vaksinert seg.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

Tone Lensebakke­n

▶ SKIEN

– Vi setter vaksinerek­ord i år. Det har vaert stor respons og det viser at ansatte på sykehuset tar ansvar, sier Lars Kittilsen, kommunikas­jonsjef ved Sykehuset Telemark.

Må bestille ekstra

På grunn av koronapand­emien har det vaert rekordhøy etterspørs­el etter influensav­aksine i målgruppen­e for vaksinasjo­n. Folkehelse­institutte­t (FHI) har ca. 60. 000 doser vanlig influensav­aksine igjen til risikogrup­per og helseperso­nell. Det er derfor nødvendig å rasjonere ut de siste dosene for at flest mulig mottakere skal få, melder FHI på sine mandag morgen.

Mange kommuner og helseforet­ak har lagt inn ekstra bestilling­er på influensav­aksine nå i høst, men noen har vaert raskere ute enn andre. Det vil dermed vaere forskjelle­r rundt om i landet om det er mangel på vaksine eller ikke.

– Vi har sendt inn forespørse­l om å få flere vaksiner. Pågangen og interessen er ekstra stor i år, sier Kittilsen.

Tomt på drop-in

Sykehuset

Telemark nettsider

har

hatt drop-in for alle ansatte i tillegg til kollega-vaksinerin­g, som betyr at ansatte har fått opplaering til å vaksinere hverandre.

Det er ikke flere vaksiner igjen på drop-in.

– Det betyr ikke at det er tomt, det er vaksiner ute på avdelinger, om de ikke blir brukt opp leveres de tilbake hit, sier Kittilsen.

– Oppslutnin­gen er god, det har fungert veldig bra, det er flere som har vaksinert seg en det pleier å vaere, avslutter Kittilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway