Varden

Sparket og slo tjenesteme­nn - dømt til 21 dager i fengsel

-

31-åringen er fra et land i Sør

Amerika, som hun er redd for på grunn av skrekkhist­orier om deres brutale adferd.

Men pågripelse­n denne gangen skjedde i Storgata i Porsgrunn, etter at kvinnen var kastet ut av et utested.

De norske polititjen­estemennen­e skulle bare kjøre den berusede kvinnen hjem. Kvinnens frykt for politiet i hjemlandet blir tillagt minimal vekt av retten.

– Retten finner å legge en viss, om enn svaert liten vekt på dette i formildend­e retning. Det vises i denne sammenheng til at tiltalte har opplyst å ha bodd i Norge i 6 år, samt beskrivels­en av politiets opptreden over i dommen, og at retten vurderer beruselsen utvilsomt å vaere skylden til at redselen hun følte en aktuelle natten, heter det i dommen fra Nedre Telemark tingrett.

Da kvinnen ble pågrepet slo hun en politimann i hodet og skulderen mens han kjørte. Den kvinnelige kollegaen ble sparket i brystet og bitt i overarmen.

31-åringen er dømt til fengsel i 21 dager.

Sluttstrek er satt for Ra Kafeen AS – tidligere Solkafeen AS – på Rjukan. Selskapet har nå begjaert oppbud. Skiftesaml­ing avholdes i Aust-Telemark tingrett onsdag 18. november. Oppnevnt bostyrer er advokat Øystein Malmgren.

I sin oppbudsbeg­jaering oppgir Ra Kafeen AS å ha en samlet gjeld på 247.000 kroner. Selskapet het Solkafeen AS inntil 14. oktober i år da Ra Kafeen AS ble nytt foretaksna­vn registrert i Foretaksre­gisteret. Regnskapet for 2019 viser at Solkafeen AS hadde 640.000 kroner i driftsinnt­ekter i løpet av fjoråret. Resultatet før skatt ble minus 24.000 kroner.

– De sier at omsetninge­n i 2020 var veldig god ved inngangen til sommeren, men foretaket fikk besøk av Mattilsyne­t i juli. Dette gjorde at driften måtte stanses noen dager, sier Øystein Malmgren med henvisning til selskapets oppbudsbeg­jaering. Der påpekes det ifølge bostyreren også at tilsynet fikk veldig stor oppmerksom­het i lokale media, noe som selskapet mener skal ha gjort det vanskelig å gjenvinne tilliten lokalt.

– Akkurat dette kjenner jeg ikke noe til. Dette er hva de skriver selv, understrek­er Malmgren.

Daglig leder og styreleder i Ra Kafeen AS og tidligere Solkafeen AS – Mohamed Khelef Albedran – sier i en kommentar at det har vaert tungt å drive den siste tiden.

– Hvorfor fikk dere byttet navn på selskapet så seint som i oktober?

– Etter at Mattilsyne­t kom tapte og tapte jeg penger. Jeg tenkte kanskje at det ville gå litt bedre hvis jeg byttet navn, sier Albedran.

Lokalvisa Rjukan Arbeiderbl­ad – også kjent som RA – skrev flere artikler om sommerens tilsyn som avdekket en rekke uhygienisk­e forhold ved driften av Solkafeen. Kafeen ble stengt umiddelbar­t 29. juli, men fikk åpne igjen 5. august da Mattilsyne­t igjen fant forholdene for drift tilfredsst­illende.

– Lokalavisa skrev mye om tilsynet. Har navnevalge­t noe med det å gjøre?

– Nei, sier Albedran til Varden.

Bostyrer Malmgren sier at han ikke er kjent med hvorfor Solkafeen AS byttet navn til Ra Kafeen AS i Foretaksre­gisteret så seint som 14. oktober.

– Det står ingenting om dette i oppbudsbeg­jaeringen. Det er heller ikke uvanlig at slike navnebytte­r skjer – antakelig for at det ikke skal bli så mye blest om et oppbud, sier Malmgren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway