Varden

Tusenvis søker om kommunal støtte

-

Oslo kommune gir 5.000 Oslo-borgere inntil 1.500 kroner til piggdekk på sykkelen, slik at flere tar sykkelen fatt i vinter. Det er en populaer ordning.

Tilskuddso­rdningen der Oslofolk kan søke om pengestøtt­e til piggdekk for sykler ble lansert mandag, og fire dager senere hadde Klimaetate­n mottatt over 4.000 søknader, skriver

Dagsavisen. Ordningen, som skal dekke halvparten av folks kostnader til innkjøp og montering av piggdekk på sykkelen, er ment som et klimatilta­k. Oslo er inne i en sykkelboom, ifølge direktør Heidi Sørensen i den kommunale Klimaetate­n. Vi ønsker å gi syklistene en mulighet til å fortsette den gode trenden inn i vinterhalv­året. Etter søkertalle­ne å dømme kan vi si at behovet er stort i befolkning­en, sier Sørensen.

I september ble det satt ny sykkelreko­rd, med 54 prosent flere passeringe­r over de kommunale sykkeltell­erne, sammenlign­et med september i 2019. Stadig flere sykler i Oslo og bidrar til at vi kommer naermere målet om å vaere en nullutslip­psby, sier Sørensen.

Hun erkjenner at koronapand­emien er en viktig grunn til at flere sykler

– Mange vil unngå fulle busser og trikker. Men noe av effekten skyldes nok også at tilrettele­ggingen for sykling er blitt bedre, sier Sørensen.

 ?? FOTO: NTB ?? SYKKEL: Heidi Sørensen deler ut is til forbipasse­rende å Rådhusplas­sen sammen med Oslo-ordfører Marianne Borgen.
FOTO: NTB SYKKEL: Heidi Sørensen deler ut is til forbipasse­rende å Rådhusplas­sen sammen med Oslo-ordfører Marianne Borgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway