Varden

Trio blant de aller beste

NM-medaljer til lokale ryttere.

-

▶ PORSGRUNN

I helgen var det Innendørs-NM for ponni og children på Vallermyre­ne, arrangert av Grenland Rytterspor­tsklubb. Det ble vellykket på alle mulige måter.

Fredag red de fleste sine «warm up-klasser» hvor 1.avd i mesterskap­ene startet på lørdag. Det ble kåret norgesmest­ere i 3 kategorier, «Ponni Kategori 2», «Ponni kategori 1» og «Children». Sistnevnt er aldersbest­emt 12 -14 år på hest.

Allerede etter første avdeling var det flere grenlandsr­yttere som lå godt posisjoner­t i de ulike kategorier etter feilfrie runder. Søndag skulle det hele avgjøres med to runder i 2.avd, etterfulgt av eventuell omhopping på tid ved likestilt score etter de tre første rundene. Og omhopping ble det i alle 3 kategorier.

I Ponni kategori 1 var det fire ekvipasjer som lå likt etter tre runder, hvor alle de fire hadde ridd feilfritt. Og det var dermed klart til en spennende og avgjørende omhopping om alle pallplasse­ne. Det lengste strået tok 14 år gamle Carmen Viskjer-Rød med sin Kat1 ponni «Pollabrand­y Star (Pelle)» da hun sikret nok en feilfri og ganske rask runde i omhoppinge­n.

Denne unge og talentfull­e rytteren sikret med dette sin fjerde NMmedalje på litt over et år. Og allerede neste helg er det muligheter for flere titler da turen går til Arendal og Grimstad Rideklubb i Fevik. Der skal det kåres norgesmest­ere i unghest klasser.

Her skal Carmen stille med sin fireårige hoppe «Quandi M», som hun sikret bronse med utendørs tidligere i sommer, samt med sin seksårige hoppe «Ballerina». Nettopp denne ekvipasjen mottok for to uker siden et stipend som en lovende talentfull ekvipasje!

I Ponni kategori 2 ble også pallplasse­ne avgjort med en omhopping, etter at flere ekvipasjer var likestilt etter de tre første rundene.

I denne klassen vant Grenlandry­tter Andrea Braathen og Katborgs Olivia bronsemeda­ljen.

Children var den siste mesterskap­sklassen som ble avgjort på søndag. Også her ble det til slutt en omhopping om gullet da det kun sto to feilfrie ekvipasjer etter tre innledende runder. I denne klassen sikret Thea Gunleksen nok et gull til Grenland med sin hest «Chelino 3».

Alle tre medaljevin­nere er elever ved Kallands ridesenter og trenes jevnlig av Geir Kalland

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GULL: Thea Gunleksen vant NM-gull med sin hest «Chelino 3» i klasen children.
FOTO: PRIVAT GULL: Thea Gunleksen vant NM-gull med sin hest «Chelino 3» i klasen children.
 ?? FOTO: KRISTIAN STRØM ?? MEDALJE: Carmen Viskjer-Rød med sin Kat1 ponni «Pollabrand­y Star (Pelle)» vant bronse i NM.
FOTO: KRISTIAN STRØM MEDALJE: Carmen Viskjer-Rød med sin Kat1 ponni «Pollabrand­y Star (Pelle)» vant bronse i NM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway