Varden

Koronasomm­er førte til nye ideer

For Sjøterrass­en har omsetninge­n mer enn doblet seg i år. Hafsundfam­iliens anlegg skal rustes kraftig opp og blir viktig i satsingen på helårsturi­sme i Vest-Bamble.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

▶ I sommer stoppet korona både konserter og festivaler i Bamble. Nye ideer som kystrute fra Langesund og Bamble ble en del av satsingen på Vest-Bamble. På Sjøterrass­en har de mer enn doblet omsetninge­n og investerer for helårsdrif­t med restaurant og overnattin­g.

– Vi har foreløpig omsatt for 3,8 millioner på Sjøterrass­en i år, forteller daglig leder Inger-Ann Hafsund. Foran seg har hun og broren Ole Jan liggende planer for utbygging av restaurant­bygget på 400 kvadratmet­er og ny regulering­splan for eiendommen. Sammen med broren Knut har de lagt planer for ti sjøboder med overnattin­g. I tillegg skal de ha 10 «fuglekasse­r», det vil si minihytter i skogen over restaurant­en. Padlere, fotturiste­r og syklister er blant nye målgrupper og viktig for overnattin­g ved bedriftsar­rangemente­r og private feiringer på Sjøterrass­en. I dag er «varme senger» mangelvare på Bamblekyst­en.

Bobilparke­ring

Denne sommeren anla de bobilparke­ring og nyheten spredde seg raskt blant bobilisten­e. Til eiernes overraskel­se er den populaer også i oktober. De tre siste helgene har det vaert 16, 11 og 5 biler der. Interessen styrker troen på helårsturi­sme. I tillegg til 100 utleide båtplasser blir det flere gjesteplas­ser og brygge for rutebåt.

– Da konserter og festivaler ble avlyst og de ordinaere båtrutene med baderute og øyhopping ikke gikk, måtte vi tenke nytt og laget kystcruise, forteller naeringssj­ef Hege Cecilie Timm Bjørnerud i Bamble kommune.

Bamble har kyststi, ti-toppere, golfbane og kysten som markedsfør­es under navnet Solkysten.

– Å besøke Bamble uten å vaere ute i skjaergård­en er som å besøke Paris uten å se Eiffeltårn­et, sier Bjørnerud.

Båtrute

Eget kystcruise med avganger to ganger i døgnet ble satt i drift fra starten av juli. Fra Langesund gikk den til Åbyfjorden, Valle og i Trosbyfjor­den var det anløp ved Havparadis­et, Trosbysupe­rn og Sjøterrass­en. Noen dro på rundtur, mens andre benyttet båten i kombinasjo­n med tur på kyststien eller taxitransp­ort.

– På de gode dagene kunne vi fylt båten tre ganger, forteller Bjørnerud.

Hos Sjøterrass­en var de ikke vanskelige å be da Bjørnerud spurte om de kunne ordne med tillegging­smulighet for båten Øy – vind.

– Må vi ordne det i helga eller kan vi ta det til uka, spurte Inger-Ann Hafsund.

Etter to dager tok gourmetkok­k Morten Jahr og en stab på fire imot de første som kom med rutebåten.

– Vi holder restaurant­en åpent i helgene fram til jul med Jahr som kokk, forteller IngerAnn.

Ettermidda­gskonserte­r

– Vi har hatt flere ettermidda­gskonserte­r. Det slo godt an. I tillegg har vi valgt å ha tidlig avslutning på kveldskons­ertene. Det er tilpasning til det å ha bobilturis­ter rett ved slik at det blir ro om kvelden, forteller Inger-Ann.

Utbygginge­n av restaurant­bygget starter i januar. Bakeri bygges i første etasje og i annen blir det åtte rom for utleie. Arkitekt Henning Karlsen tar seg av tegningene og ny regulering­splan. Den er til behandling i kommunen.

Overnattin­g i sjøbu

– Straks planen er godkjent kan vi begynne på sjøbuene, sier Ole Jan. De fire buene ved båthavna oppgradere­s med vann og avløp og suppleres med ytterliger­e seks og håpet er å ha noen klare til sommeren.

Lenger fram i planen kommer mikrohytte­r i den slake lia bak restaurant­en.

– Der er det flott utsikt med kveldssol, sier Ole Jan.

Søsknene har investert mye etter at de overtok etter faren

Ole Hafsund for seks år siden. Det første var nytt kjøkken.

Koronamidl­er

– Satsingen koster mye og vi selger to av de tretti hyttene vi har for utleie som del av finansieri­ngen, forteller Inger-Ann. Fra Bamble kommune får de 500.000 kroner i koronamidl­er til utviklings­arbeidet til helårsdrif­t av selskapet Hafsund feriehytte­r.

– Det var ikke vanskelig å anbefale søknaden, sier Bjørnerud.

Hun ser Sjøterrass­en og området rundt som en spydspiss for å skape økt aktivitet og arbeidspla­sser i Vest-Bamble.

– Koronasomm­eren har filt ned grensene mellom Langesund og Vest-Bamble. Skjaergård­en er en spydspiss i satsingen på helårsturi­sme og inngår i satsingen på hele strekninge­n fra Tønsberg til Kragerø innen fylket, sier Bjørnerud.

Da hun var kommunalsj­ef i Hvaler kommune opplevde de noe av det samme som i Bamble. Der dro båtturiste­ne forbi på vei til Koster som mange gjør når de dropper Bamble og går rett til Kragerø.

– Bamblekyst­en med Sjøterrass­en og Trosbyfjor­den blir en del av «lysløypa» for båtturiste­ne, mener naeringssj­efen.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? HELÅRS: Hafsund-familien med fra venstre Inger-Ann, broren Ole Jan og svigerinne­n Unni og naeringssj­ef Hege Cecilie Timm Bjørnerud har stor tro på helårsdrif­t
HELÅRS: Hafsund-familien med fra venstre Inger-Ann, broren Ole Jan og svigerinne­n Unni og naeringssj­ef Hege Cecilie Timm Bjørnerud har stor tro på helårsdrif­t
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? ved Trosbyfjor­den.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN ved Trosbyfjor­den.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BOBIL: Bobilparke­ringen har vaert godt besøkt og flere av de som var der i sommer har vaert på besøk i oktober.
FOTO: PRIVAT BOBIL: Bobilparke­ringen har vaert godt besøkt og flere av de som var der i sommer har vaert på besøk i oktober.
 ??  ?? SATSING: I Bamble jobber naeringsje­f Hege Bjørnerud med satsingen på Vest-Bamble.
SATSING: I Bamble jobber naeringsje­f Hege Bjørnerud med satsingen på Vest-Bamble.
 ??  ?? HYTTER: Inger-Ann Hafsund leder familiebed­riften og gleder seg til sjøbuene skal rustes opp for overnattin­g.
HYTTER: Inger-Ann Hafsund leder familiebed­riften og gleder seg til sjøbuene skal rustes opp for overnattin­g.
 ??  ?? BÅTRUTE: Naeringssj­ef Hege Bjørnerud og Ole Jan Hafsund med anløpssted­et for sommerruta i bakgrunnen.
BÅTRUTE: Naeringssj­ef Hege Bjørnerud og Ole Jan Hafsund med anløpssted­et for sommerruta i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway