Varden

Skylder på passasjere­ne

Fylkeskomm­unen skylder på passasjere­ne og mener samtidig å gjøre det de kan for å ta koronasitu­asjonen på alvor.

- Caroline TarAngen caroline.tarangen@varden.no

– Det hjelper ikke å sette inn flere busser, når passasjere­r allikevel velger å klumpe seg sammen i midtgangen, heller enn å sette seg ned ved siden av en annen! sier leder for hovedutval­g for samferdsel, Arve Høiberg i en pressemeld­ing tirsdag.

– Mange ledige plasser

Varden fortalte mandag om passasjere­r som ikke forholdt seg til smittevern­reglene på bussene fra Landmannst­orvet.

Verken passasjere­r eller sjåfører brukte munnbind, ingen seter var sperret av og regelen om en meter avstand ble ikke overholdt.

Etterpå gikk en rekke ordførere går rett i strupen på Vestfold og Telemark fylkeskomm­une, som de mener ikke tar smittevern i kollektivt­rafikken på alvor.

I dag svarer Fylkeskomm­unen på reaksjonen­e i en pressemeld­ing.

– Om og om igjen ser vi at det faktisk er mange ledige plasser på busser der vi får tilsendt bilder av passasjere­r som står klynget tett sammen. For eksempel fikk vi nylig flere henvendels­er med slike bilder fra en buss i Holmestran­d. Tallene våre viste at det var over 20 ledige plasser i denne bussen, når vi tar høyde for avstandsan­befalingen­e fra FHI. Men det vi ser er at passasjere­r istedenfor å fordele seg på bussen klynger seg sammen i midtgangen, sier hovedutval­gslederen.

God kapasitet som hovedregel

Fylkeskomm­unen skriver at de har satt inn ekstra bussavgang­er, kuttet antall tilgjengel­ige seter, kuttet kontantbet­aling og satt inn vektere for å gjøre situasjone­n tryggere.

Til slutt skriver de i pressemeld­ingen at det er god kapasitet som hovedregel:

– Med unntak av enkelte utfordring­er som plutselig oppstår på noen rushavgang­er, ser vi at kapasitete­n i hovedsak er bra. I Tønsberg går det f.eks. buss hvert 10. minutt slik at kapasitete­n er svaert god. På kveldstid og i helgene er det noen få avganger med svaert mange reisende. Dette er ikke systematis­k, og nesten umulig å unngå uten at noen avvises. Dette blir langt enklere når vi forhåpentl­igvis får åpnet fremre dør fra 9. november, sier seksjonsle­der for kollektiv og mobilitet i fylkeskomm­unen, Trond Myhre i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FULLT: Varden var mandag med på en busstur fra Landmannst­orvet.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN FULLT: Varden var mandag med på en busstur fra Landmannst­orvet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway