Varden

Vil ha enveiskjør­ing

Åpning av trafikk over Kirkehauge­n har ført til at enda flere biler lekker inn ismågatene­på Nedre Bjørntvedt. Nå etterlyser velet tiltakene som ble vedtatt gjennomfør­t i forbindels­e med risikovurd­eringen.

- Ragnhild.johansen@varden.no

Ragnhild Johansen

▶ PORSGRUNN

Ett av tiltakene i Norconsult­s risikovurd­ering som ble laget i forbindels­e med midlertidi­g omlegging av buss som følge av omlegging av ombygging av Sverres gate, lyder:

«Porsgrunn kommune har besluttet å ikke åpne veien igjen (Kirkebakke­n) for nordgående (gjennomgåe­nde) trafikk ved

Raschebakk­en, selv om parsellen er ferdigstil­t når busstrafik­ken skal legges om. Dette vil avlaste presset på ordinaer biltrafikk for Nedre Bjørntvedt.»

–Vi blir ikke hørt

Det skulle bare et bystyre til og en diskusjon om vitsen med å stenge ei gate som var ferdig, og trafikken ble satt på over Kirkehauge­n. Velet fortvilet.

– Vi blir ikke hørt og vi får ikke svar på henvendels­er, sier styremedle­m Vegard Prestholdt. Han legger ikke skjul på at styremedle­mmene i velet føler seg stigmatise­rt etter at rådmann Per Wold hevdet at kommuneadm­inistrasjo­nen var blitt immune mot lokale protester av det slaget velet på nedre Bjørntvedt sto for.

Vil ha enveistraf­ikk

Presholdt peker på at bussene ikke sjelden holder over 30 km i timen, lekeplasse­n ble lovet sikret uten at noe har skjedd og et lovet gangfelt aldri har dukket opp.

– Vi ser at sikringen av fotgjenger­e i Olavs gate er laget på en så forvirrend­e måte at folk oppfatter det som sikring av arbeiderne, og dermed trasker folk ut i gata i stedet, sier Prestholdt.

Fredrik Botnen Nordahl (Rødt) vil legge fram forslag om enveiskjør­ing over Kirkehauge­n i UMB (utvalg for miljø og byutviklin­g) i går, tirsdag.

–Jegseratde­tnålekkerm­er trafikk inn i Olavs gate og de andre smågatene på Bjørntvedt, så jeg vil foreslå at vi åpner opp for trafikk ut av sentrum, men stenger trafikk inn mot sentrum, sier han.

Har kaffen klar

Rådmann Per Wold syns det er leit at velet føler seg stigmatise­rt, men peker på at mange er fornøyd med at trafikken nå er satt på over Kirkehauge­n.

– Hva med risikovurd­eringen; ble det ikke vedtatt at tiltakene skulle følges?

– Nå har ikke jeg lest den, men vi holder på å telle ÅDT (årsdøgntra­fikk), sier Wold. Han understrek­er at han og resten av administra­sjonen får pepper fra hele byen, men han har ingenting imot å snakke med folk.

– Styret i Nedre Bjørntvedt vel er hjertelig velkommen til å komme på mitt kontor å diskutere sikkerhets­tiltakene. Det er ikke sikkert vi blir enige, men jeg lover å ha kaffen klar, sier Wold.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? STØTTER VELET: Fredrik Botnen Nordahl i Rødt forstår velets frustrasjo­n og håper på en diskusjon i UMB.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN STØTTER VELET: Fredrik Botnen Nordahl i Rødt forstår velets frustrasjo­n og håper på en diskusjon i UMB.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SIKRING I OLAVSGATE: Sikringen i Olavsgate forvirrer folk så mye at de trasker ut i gata.
FOTO: PRIVAT SIKRING I OLAVSGATE: Sikringen i Olavsgate forvirrer folk så mye at de trasker ut i gata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway