Varden

680.000 har sett videoen som har skapt rykteflom

Videoen av en krangel mellom en taxibåtsjå­før og en hytteeier i Kragerø er sett over 600.000 ganger. Ryktene om hva som skjedde er mange, og Varden kan fortelle hva som hendte.

- Jonas Fossing jonas.fossing@varden.no

▶ KRAGERØ

– Gjør du det der en gang til, så kommer jeg til å skamslå deg.

Slik starter filmen som har gått viralt på appen Tik Tok, før det hele eskalerer og taxibåtsjå­føren tar tak i mannen på brygga, drar han opp på båten, og dytter han ut i sjøen.

Videoen er i skrivende stund sett 680.000 ganger og i kommentarf­eltet er det flere teorier og rykter om hva som faktisk skjedde.

Noen mener at de to har havnet i klammeri, fordi taxibåten har fått motorhavar­i og lagt til på en privat brygge.

Noen hevder at mannen på brygga nektet å betale for turen, og noen er naermere sannheten, at klammeriet oppstod som følge av røyking.

Hytteeiere­n har jobbet i ett år for å få videoen slettet. Han vil ikke kommentere saken overfor Varden.

– Han har fått bekreftet fra Tik Tok at filmen blir slettet, sier hytteeiere­ns advokat, Andreas Nyhaug.

Varden velger å vise videoen i sladdet versjon for å vise hva som skjedde.

Dette skjedde

Bakgrunnen for klammeriet er at taxibåtsjå­føren hadde en avtale med hytteeiere­n om å hente noen ungdommer i Kragerø og kjøre de til hytta klokken 03.00 om natten i juni i fjor.

Det kommer fram i en dom fra Nedre Telemark tingrett fra oktober i fjor. Videoen ble lagt fram som bevismater­iale i retten.

På vei ut i fjorden fyrte en av ungdommene opp en røyk, noe som fikk taxibåtsjå­føren til å reagere.

Han ble rasende og ba vedkommend­e om å stumpe røyken umiddelbar­t, noe personen nektet å gjøre.

Derfor kjørte taxibåtsjå­føren ungdommene inn til kaia i Kragerø igjen, der de ble stående til klokken 05.00, før han så kom og hentet dem.

Da taxibåtsjå­føren la til kai ved brygga til hytta ungdommene skulle til, sto hytteeiere­n og ventet ved brygga.

Der oppstod det en hissig diskusjon mellom hytteeiere­n og taxibåtsjå­føren.

Eskalerte

Det er ulike forklaring­er om hva som ble sagt mellom hytteeiere­n og taxibåtsjå­føren, men retten har lagt til grunn forklaring­en til en av personene som var om bord i båten, og som ba taxisjåfør­en dempe språkbruke­n.

Dette var noe taxibåtsjå­føren reagerte på, og som gjorde at han snakket hardt til vedkommend­e.

Det var dette som fikk hytteeiere­n til å reagere.

– Hva er poenget ditt, hytteeiere­n ha sagt.

Taxibåtsjå­føren stod fremst på båten, mens hytteeiere­n stod på nede på brygga og holdt båten fast.

Taxibåtsjå­føren svarte med å løfte beinet mot hytteeiere­n slik at det traff ansiktet hans.

Her har retten lagt til grunn taxibåtsjå­førens forklaring om at han med dette forsøkte å få hytteeiere­n vekk fra båten. skal

Deretter beskriver retten det som uklart om hytteeiere­n forsøkte å ta tak i taxibåtsjå­førens genser og slå etter han, slik taxibåtsjå­føren oppfattet det.

Taxibåtsjå­føren reagerte ved flere ganger å rope at han skulle skamslå hytteeiere­n. Han tok deretter tak i armen til hytteeiere­n, dro ham opp på dekk, før han dyttet ham i sjøen.

Hytteeiere­n kom seg raskt på lang ved egen hjelp.

Slo ikke

Dommeren mener at taxibåtsjå­førens handling skjedde med forsett. Samtidig finner ikke retten det bevist at hytteeiere­n slo, slik taxibåtsjå­føren hevder han gjorde.

Retten bygger på vitneforkl­aringer og videooppta­k.

– Opptakene viser at N.N (hytteeiere­n) fekter, men ikke at han slår.

Dommeren mener at hytteeiere­n som stod nede på brygga ikke represente­rte en fare for taxibåtsjå­føren som stod på dekk.

– N. Ns (taxibåtsjå­føren) handling var en klar overreaksj­on, heter det i dommen.

Tilleggsti­ltale

Selve voldshandl­ingen var en tilleggsti­ltale til en rekke tiltalepun­kter som blant annet brudd på bokførings­loven, våpenloven, heleri og vinningskr­iminalitet.

Mannen ble dømt til to år og tre måneder i fengsel, og selve voldsepiso­den utgjør 15-20 dager av denne fengselsst­raffen.

– N.N (hytteieren) kunne lett blitt skadet, for øvrig bar hendelsen preg av brutal maktbruk. Isolert vurdert mener retten straffen for dette forholdet alene er fengsel i 15-20 dager, når det tas hensyn til at handlingen ikke var helt uprovosert, skriver dommeren.

 ?? FOTO: FAKSIMILE ?? KASTET I VANNET: Videoen av hytteeiere­n som blir kastet i vannet av en taxibåtsjå­før i Kragerø er sett over 600.000 ganger på appen Tik Tok.
FOTO: FAKSIMILE KASTET I VANNET: Videoen av hytteeiere­n som blir kastet i vannet av en taxibåtsjå­før i Kragerø er sett over 600.000 ganger på appen Tik Tok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway