Varden

Thomas Johan (27) tar over sjefsstole­n

27 år gamle Thomas Johan Nilsen var eiendomsfu­llmektig inntil for et halvt år siden. Nå er han eiendomsme­gler og overtar sjefsjobbe­n hos Krogsveen i Skien.

- Ragnhild Johansen

– Jeg gleder meg noe skikkelig, sier stathellem­annen.

For det er ikke bare det at han setter seg i sjefsstole­n som er stas. Han har alltid hatt et stort hjerte for Skien, og selv om det primaert dreier seg om et fotballag som heter Odd, så legger han ikke skjul på at det skal bli kjempegøy å overta Krogsveens største kontor.

Han blir ikke den yngste sjefen i Norges eldste eiendomsme­glerselska­p, men han er antakelig den eneste som både er utrolig ung, kom på 2. plass blant årets fullmektig­er og har allerede fått en sjefsjobb i selskapet.

Men det er ingen tvil om at Krogsveen har lagt merke til ham. Etter å ha jobbet på Krogsveens kontor i Bamble har han solgt hytter og hus som hakka møkk.

– Jeg har vel solgt rundt 50 hytter og hus så langt i år, sier han med synlig stolthet.

Vil bli best

Men det skjer mer på ledelsesni­vå i Krogsveen i Grenland. Cathrine Noor har kommet tilbake til Krogsveen etter noen år i utlandet og overtar sjefsstole­n i Porsgrunn.

Hun har jobbet i bransjen siden 2004, vaert en tur innom Aktiv i Skien, jobbet sju år i Krogsveen i Porsgrunn; og tar nå roret hos Krogsveen på Bratsberg Brygge. Her blir hun en av totalt sju medarbeide­re. Krogsveen i Porsgrunn har mellom 15 og 20 prosent av eiendomsma­rkedet i kommunen.

– Målet er ikke å bli størst, men best, sier Noor.

Vil bli størst

Det er unge Nilsen helt uenig i.

– Jo, vi skal bli størst, sier han.

Krogsveen i Skien har i likhet med Porsgrunn også mellom 15 og 20 prosent av markedet. På kontoret på

Langbrygge­ne jobber det seks personer, men Nilsen har et klart mål om å øke markedsand­elen.

– Vi hadde rekord i 2019, men allerede nå har vi jo gruset den, sier han.

I likhet med nesten alle eiendomsme­glere jobber både Nilsen og Noor på provisjon av salget. Nilsen gikk etter kun kort tid som eiendomsme­gler, etter eget ønske over på provisjons­basert lønn.

De to kjenner hverandre fra før og er ikke i tvil om at samarbeid i Grenland er en styrke.

– Konkurrans­en har blitt større, men vi laerer hele tiden av hverandre, sier Noor.

– Det viktigste er å laere av feilene sine, sier Nilsen.

– Men vi må ha horn i panna, ler Noor.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? KROGSVEEN: Thomas Johan Nilsen og Cathrine Noor vil gjerne øke markedsand­elen i både Skien og Porsgrunn.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN KROGSVEEN: Thomas Johan Nilsen og Cathrine Noor vil gjerne øke markedsand­elen i både Skien og Porsgrunn.
 ??  ?? KROGSVEEN: Krogsveen i Grenland får to ny ledelsesko­ster; Thomas Johan Nilsen overtar i Skien og Cathrine Noor overtar i Porsgrunn.
KROGSVEEN: Krogsveen i Grenland får to ny ledelsesko­ster; Thomas Johan Nilsen overtar i Skien og Cathrine Noor overtar i Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway