Varden

Frykter kaotisk håndball-EM

Det europeiske håndballfo­rbundet (EHF) jobber knallhardt for å få til felles covid19-regler i Norge og Danmark. Deltakere frykter et kaotisk EM.

-

Mandag kom det fram at Norges Håndballfo­rbund vurderer å si fra seg sin del av mesterskap­et. Cirka 60 prosent av EM-kampene, inkludert hele sluttspill­et, er i Trondheim.

Ifølge håndballpr­esident Kåre Geir Lio må en beslutning senest vaere tatt om vel en uke. Det er svaert lite tid for å få en definitiv avklaring.

– EHF er selvfølgel­ig klar over de generelle tiltakene for å stoppe covid-19-smitten i Norge og Danmark. Derfor jobber vi sammen med myndighete­ne i begge land for å finne en overbygnin­g med tanke på hygiene-konseptet for hele EM, sier Thomas Schöneich til NTB.

Han er kommunikas­jonssjef i EHF.

Ytterpunkt­er

– Så fort dette er bekreftet av alle involverte parter, vil det foreligge en felles tilnaermin­g ved behandling av eventuelle positive covid-19-prøver i forbindels­e med EM.

Smittevern­bestemmels­ene hos de to EM-vertene, er svaert forskjelli­ge:

Norge: Dersom én person i en spillertro­pp eller en leder får påvist korona i EM-perioden, går hele laget i karantene og forsvinner ut av mesterskap­et. Det samme gjelder motstander­laget.

Danmark: Der vil kun den aktuelle spilleren eller lederen måtte forlate EM. Resten av laget må teste seg og får delta ved negativt prøveresul­tat.

Må vurdere

Til gruppespil­let i Norge vil det komme sju nasjoner fra utlandet. Det betyr rundt regnet 400 personer bare i troppene i den fasen av mesterskap­et. At EM som vil foregå i cirka tre uker, skal gå uten positive prøver, virker lite sannsynlig.

Mange frykter et komplett kaos om Norge ikke får en form for fritak fra det nasjonale regelverke­t og kan håndtere eventuelle smittede deltakere som i Danmark.

– Man får nok nå virkelig ta en skikkelig vurdering om man skal arrangere EM i det hele tatt. For meg høres det i hvert fall rimelig at det skal vaere samme regler i begge land, sier Sverige landslagsd­irektør Stefan Lövgren til Aftonblade­t.

– Reglene må koordinere­s slik at de er like, sier Danmarks håndballpr­esident Per Bertelsen til dansk TV 2. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? USIKKERT: Det hersker fortsatt stor usikkerhet rundt EM i håndball.
FOTO: NTB SCANPIX USIKKERT: Det hersker fortsatt stor usikkerhet rundt EM i håndball.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway