Varden

Røde tall for Fritidspar­ken

Til tross for besøksbegr­ensninger badet rekordmang­e i Fritidspar­ken i sommer. Millionene strømmet inn.

- Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ SKIEN

– Juli måned 2020 ser ut til å vaere ut til å vaere den måneden i Skien Fritidspar­ks historie med de høyeste salgsinnte­ktene noensinne på 8,1 millioner, skriver Jens Petter Wergeland Aas i tertialrap­porten til det kommunale foretaket.

Tak på antall gjester

Salgsinnte­ktene kom på tross av koronarest­riksjoner og begrensing i antall badende. I sommer ble det innført et tak på 380 gjester i bassengene, mens kapasitete­n er 700.

– Juli måned lyktes godt fordi Skien fritidspar­k framsto som en svaert attraktiv feriedesti­nasjon for mange familier, heter det i rapporten.

Til og med hotellet gikk godt og hadde 6800 personer til overnattin­g i skoleferie­n. Av disse var det 2235 som benyttet seg av tilbudet «aktiv familiefer­ie», mens den organisert­e idretten booket inn 2000 personer til samlinger.

Svikt fra august

Men tiden før og etter har vaert av det tyngre slaget. Nedstengin­gen fra mars gjorde at det ble dårlige tall både i mai og juni. Og da august kom, sviktet besøket igjen.

– Skien fritidspar­k merker at det er faerre publikum enn tidligere i badeanlegg­et. I tillegg har det vaert en rekke avlysninge­r av arrangemen­ter som følge av usikkerhet hos leietakere og organisasj­oner, heter det i rapporten som bystyret i Skien får på bordet torsdag.

Seks røde millioner

Selv om inntektene altså i juli, har pengestrøm­men inn sviktet med hele åtte millioner i år. Det har blitt møtt med kutt i utgiftene på to millioner kroner.

Alt i alt er det dermed seks røde millioner nederst i regnskapet etter årets første åtte måneder. Kommunedir­ektøren foreslår at bystyret tar rapporten fra Fritidspar­ken og dets styre til orienterin­g.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? AUGUST 2020: Til dels folksomt i bassenget til Fritidspar­ken. Måneden før satte Fritidspar­ken rekord, selv med koronabegr­ensinger.
FOTO: FREDRIK NORDAHL AUGUST 2020: Til dels folksomt i bassenget til Fritidspar­ken. Måneden før satte Fritidspar­ken rekord, selv med koronabegr­ensinger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway