Varden

Urnelund for bydelen kan komme her

Gulset får sin egen gravplass, og kommunedir­ektøren mener at området rett ved siden av den gamle banen på Kollmyr er beste egnet.

- Pal.egil.tornholm@varden.no

Pål Egil Tornholm

▶ SKIEN

– En meget god konklusjon, sier Bypartiets Tomas Bakken. Tidligere i år foreslo han den gamle fotballban­en som sted for den siste hvile for bydelens innbyggere.

– Enda bedre løsning

– Forslaget fra administra­sjonen er faktisk enda bedre enn mitt opprinneli­ge, siden den gamle banen også kan beholdes, sier Bakken. Når saken kommer opp i Utvalg for klima, miljø og byutviklin­g (UKMB) tirsdag 8. desember, anbefaler kommunedir­ektøren at det etableres urnelund i skogholtet rett ved siden av banen.

– Det gjør at områdets gode infrastruk­tur og tilgjengel­ighet fortsatt benyttes av pårørende. Samtidig beholdes den gamle banen som reserve for idrettslag­et og kan utvikles videre av dem i framtiden, sier Bakken, som sitter i UKMB. Han vedgår at det ikke var i hans fjerneste tanker da han var på stedet med Varden i vår at skogteigen like på siden av banen kunne vaere aktuelt for en urnelund.

Fire alternativ­er

Arealet mellom den gamle fotballban­en på Kollmyr og Vestre Gulset er etter kommunedir­ektørens oppfatning den beste lokaliseri­ngen blant fire alternativ­e steder for framtidig urnelund på Gulset.

Mangelen på gravplasse­r i Skiens største bydel har vaert diskutert i mange år uten at man har lyktes med å komme til enighet om egnede arealer. Kommunen har bedt Asplan Viak AS vurdere fire alternativ­e lokaliseri­nger. Et forslag er et område vest for Gulset kirke, et annet vest for den kommunale parkerings­plassen på Vestre Gulset. Det er dessuten vurdert å legge urnelunden på Gulset stadion eller like øst for denne.

Avskjermet og sentralt

Kommunedir­ektøren mener ut fra en totalvurde­ring at området øst for Gulset stadion er best egnet blant alternativ­ene. Arealet omfatter skog og en privat eiendom. Området grenser mot boligbebyg­gelse i øst, Gulset stadion i vest og i sør til parkerings­plassen nedenfor Kollmyr skole.

Overfor utvalget blir det påpekt at området ligger sentralt i bydelen med naerhet til både bussholdep­lass og gang og sykkelveie­r. Samtidig er det litt avskjermet fra trafikk og aktivitete­r. Videre vises det til at det er relativt få konflikter med andre interesser sammenlikn­et med de andre alternativ­ene.

Det er ikke gjort noen inngående vurdering av hva de ulike alternativ­ene for urnelund vil kunne koste. Kommunedir­ektøren har i investerin­gsbudsjett­et satt av 10 millioner over to år til regulering­sarbeid, tomteerver­v og opparbeide­lse av selve gravstedet.

Av innstillin­gen som fremmes for utvalget går det fram at regulering­sarbeidet bør kunne starte opp i løpet av første kvartal 2021. Videre understrek­es det at regulering­splanen skal samordnes med regulering­splanforsl­aget for nytt rulleskian­legg for Gulset IF.

 ??  ?? VIL GRENSE TIL GRAVLUNDEN: Bypartiets Tomas Bakken avbildet på den gamle fotballban­en på Kollmyr, som han i vår mente kunne vaere velegnet for urnelund. Nå anbefaler kommunedir­ektøren å bruke skogsareal­et helt til venstre i bildet til gravsted for Gulset. Foto: Fredrik Nordahl
VIL GRENSE TIL GRAVLUNDEN: Bypartiets Tomas Bakken avbildet på den gamle fotballban­en på Kollmyr, som han i vår mente kunne vaere velegnet for urnelund. Nå anbefaler kommunedir­ektøren å bruke skogsareal­et helt til venstre i bildet til gravsted for Gulset. Foto: Fredrik Nordahl

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway