Varden

Jubler for «gassveien»

125 millioner kroner til «gassveien». Bård Hoksrud (Frp) er jublende glad for at han endelig har fått gjennomsla­g for å legge «gassveien» inn i statsbudsj­ettet.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Den vil koste mer enn 125 millioner; kanskje 300, men vi får mye vei for dette, sier Hoksrud. Han hadde gleden av å vaere julenisse og strø ut både millioner og milliarder utover Telemark og Vestfold etter tirsdagens forhandlin­ger om statsbudsj­ettet.

Det var TA som først omtalte Hoksruds rundhånded­e julegaver.

50 år

– Gassveien har jeg slåss for siden jeg kom på Stortinget for 16 år siden, men egentlig har folk i Bamble slåss for denne veien i nesten 50 år. Det var en avtale at industrien skulle ta sin del og staten den andre. Industrien bygde vei, men staten fulgte ikke opp, sier Hoksrud. I etterkant er det et faktum at ingen klarte å grave fram dette vedtaket, og dermed har veien fra industrian­leggene i Bamble til E18 vaert en farefull vei saerlig på vinterstid.

– Det har ligget noen vogntog i grøfta ved Findal i årenes løp, sier Hoksrud. Han er invitert på bløtkake av ordfører Hallgeir Kjeldal (Ap), så nå er han spent på hvordan dette blir fulgt opp. – Det har jo blitt godt mottatt i fylkeskomm­unen også, sier han. Det partiene har blitt enig om er å avsette 75 millioner på statsbudsj­ettet og 50 millioner kroner til Nye Veier.

Ti millioner til Vemork

I tillegg til «gassveien» har det blitt enighet om å sette av 50 millioner kroner til riksveien i Telemark og Vestfold samt 15 millioner til fylkesveie­ne i fylkeskomm­unen.

Fem millioner til kolonne oppstillin­gsplass på Vågslid har de også funnet penger til.

Dessuten fikk tungtvanns kjelleren på Ve mork det i millioner krone nede ba om.

Fjerning av avgift på sukker og sjokolade er også Hoksrud glad for.

– Dette betyr mye for en rekke bedrifter i Telemark; Grans bryggeri er en av dem, sier han.

Farleden til Kragerø

Regjeringe­ns forslag om å redusere pensjonsti­lskuddet til private barnehager med 215 millioner kroner, fikk også Frp endret.

– Det er veldig mange som har ringt fra private barnehager og uttrykt bekymring, sier Hoksrud. Han minner om at over 3.800 barn i Norge går i private barnehager.

– Totalt dreier det seg om 64 barnehager, og mange av disse er små, sier han.

– Er du fornøyd med det dere har fått til?

– Veldig. Vi har fått gjennomsla­g for viktige saker for Telemark. Det skal bli en god følelse å komme hjem til jul, sier Hoksrud.

– Hva var det du ikke fikk til, som du gjerne skulle hatt på lista?

– Vi må gjøre noe med innseiling­en til Kragerø. Farleden må forbedres, men det kan vi få til seinere, sier Hoksrud.

 ?? ARKIVFOTO ?? JULEGAVER: Bård Hoksrud (Frp) er veldig glad for å vaere årets julenisse i Telemark.
ARKIVFOTO JULEGAVER: Bård Hoksrud (Frp) er veldig glad for å vaere årets julenisse i Telemark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway