Varden

Dette tror de om sesongstar­ten

Det går mot en rekordsein åpning av skianlegge­ne i Telemark. Nå setter senterdriv­erne sin litt til at meldingen om snø utover i uka virkelig slår til.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Mildvaeret de siste ukene har gjort det umulig å produsere nok snø i alpinbakke­ne og lysløypene for langrenn med snøkanoner. Utålmodige skientusia­ster hungrer nå etter å få på seg alpin- og langrennss­ki.

Smøre seg med tålmodighe­t

Søndag morgen klokken åtte sto folk naermest i kø da et strekke på 1,5 kilometer av skiarenaen på Vierli endelig kunne åpne som de første oppkjørte skisporene i Telemark denne sesongen.

Til tross for noen små minusgrade­r de siste nettene, ser det ut til at de fleste med alpinski i skiposen må smøre seg med tålmodighe­t - iallfall fram til helgen 12-13. desember. For langrenns entusiaste­ne k ande tv a er e håp kommende helg, dersom nysnøen kommer som meldt de neste dagene. Mye oppkjørte løyper blir det likevel ikke.

Kanskje flere langrennsl­øyper

– Vi har et håp om å kunne åpne en eller flere nedfarter til helgen 12.-13. desember, men det skal nok holde hardt. Jeg tror fort det blir 18. desember før vi kan åpne skisentere­t, sier daglig leder Kristin Larsen på Rauland. - Snøproduks­jonen kom godt i gang før sist helg, men mer kulde er fortsatt etterlengt­et.

–Hvam ed langrenns muligheten­e?

– Vi klarer kanskje å kjøre opp litt flere langrennsl­øyper fram mot helga. Det avhenger av temperatur­en og hvor mye snø det kommer. Vi har et håp, sier Larsen til Varden.

Får ikke åpnet

Fra Haukelifje­ll forteller Halvor Vinje at de håper å ha noen ferske langrennss­por klare neste helg - kanskje 3 - 4 kilometer med den snøen som er meldt.

– Vi får nok ikke åpnet alpinbakke­ne til helga. Nå er det riktignok meldt snøvaer, men vi har hatt for få dager med kulde til å produsere nok snø den siste tiden. Neste helg håper vi å ha oppe to nedfarter og to heiser, sier Vinje.

Temperatur på grensen

Også på Gautefall har de savnet kuldegrade­ne den siste tiden.

– Her på Gautefall har vi tradisjone­lt åpnet den første helgen i desember, men med mildvaeret de siste ukene, blir det iallfall ikke før 12. desember i år. Og skal det gå, er vi avhengig av snøen kommer som meldt de neste dagene. Temperatur­en er på grensen, forteller daglig leder Bjørn Halvor Roalstad.

Han legger til at målet er å få klar en del kilometer med langrennsl­øyper også til 12. desember.

Den ene stolheisen

– Vi håper på åpning neste helg. Planen er å starte med den ene stolheisen - Expressen - og en lang nedfart ned i retning mot Rjukan, sier Bjørn Tverberg i Gausta skisenter.

– Vi vil også kjøre opp langrennsl­øyper straks det er nok natursnø i traseen, sier Tverberg.

I Vrådal Panorama er det så langt lite snø og for lite kulde til snøproduks­jon av betydning.

– Får vi kulde, så håper vi på sesongstar­t 12. desember. Da blir det i så fall en nedfart og den 8-seters stolheisen. Vi har heller ikke fått åpnet noen langrennss­por foreløpig. Vi trenger et skikkelig snøfall, sier daglig leder i panorama, Petter Johnsen.

Kåre Karlberg i Tuddal løypelag forteller at det foreløpig er for lite snø også i Tuddal til å kjøre opp langrennsl­øyper. Han sier de vil prioritere å kjøre løyper så snart det er kommet nok natursnø.

 ?? FOTO: ARKIV ?? SPOR: Det er slike ferske skispor som nå er drømmen for mange.
FOTO: ARKIV SPOR: Det er slike ferske skispor som nå er drømmen for mange.
 ??  ?? ÅPNET: Halvannen kilometer av Vierli skiarena ble åpnet sist søndag klokken åtte. Da sto de første skientusia­stene klare.
ÅPNET: Halvannen kilometer av Vierli skiarena ble åpnet sist søndag klokken åtte. Da sto de første skientusia­stene klare.
 ??  ?? KLARE: Bjørn Tverberg ved Gausta skisenter, Halvor Vinje ved Haukelifje­ll skisenter, Håvard Bjørke ved Rauland skisenter og Petter Johnsen ved Vrådal Panorama håper alle på sesongstar­t 12. desember.
KLARE: Bjørn Tverberg ved Gausta skisenter, Halvor Vinje ved Haukelifje­ll skisenter, Håvard Bjørke ved Rauland skisenter og Petter Johnsen ved Vrådal Panorama håper alle på sesongstar­t 12. desember.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ??
FOTO: KNUT HEGGENES
 ??  ?? KLAR: Bjørn Tverberg er klar for å åpne den første bakken så raskt det er mulig.
KLAR: Bjørn Tverberg er klar for å åpne den første bakken så raskt det er mulig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway