Varden

Nå satser Anne Grete på interiør og blomster

Lørdag åpner en splitter ny butikk på Bø senteret.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Da datteren begynte på studier ved USN BØ, bestemte også Anne Grete Lieng (59) seg for å flytte til bygda. Hun solgte sin store gård i Froland ved Arendal og var bestemt på å gripe nye muligheter når de bød seg. Og det har de gjort.

Veldig interessan­t område

Etter at Lieng oppdaget muligheten for å etablere en interiørog blomsterfo­rretning på Bø senteret har det gått fort i svingene.

– Jeg flyttet til Bø i august og har jobbet som PT (personlig trener, red.anm.) samt med gruppetime­r i spinning og styrke i Gullbring. Jeg opplever at det er bra energi her. Det er et område i vekst, ikke minst på grunn av universite­tet. Jeg har alltid vaert gründer, men å få jobb hos andre når du naermer deg 60 år er ikke det enkleste. Så da tenkte jeg at jeg ville etablere noe selv, sier Lieng til Varden.

Midt på 80-tallet utdannet hun seg til gartner.

– Målet den gangen var å starte hagesenter, eller planteskol­e på mine foreldres småbruk. Men renta på den tida var «sky high». Derfor gikk jeg over til idrett og Idrettshøy­skolen

i stedet, forteller Lieng som etter dette har jobbet mye med nettopp idrett og trening. I årenes løp har hun også etablert flere treningsse­ntre.

Kjøpte innredning­en

– Det er tradisjon for å drive blomsterfo­rretning i lokalet du får til rådighet på Bø senteret?

– Ja, og jeg er glad for å skulle drive forretning på et senter. Jeg opplever sentre som dynamiske. For meg er dette veldig fint, sier Lieng.

Selv kjøpte hun faktisk innredning­en til den forrige butikken i lokalet etter at denne la inn årene tidligere i år.

– Det var den stilen som jeg kunne tenke meg. Jeg tenkte at jeg kunne lagre innredning­en til jeg finner på noe gøy, forteller den nye butikkdriv­eren på senteret.

– Etablering­en har gått i rekordfart, sier Lieng.

Får med tidligere driver

Nå får hun også med seg driveren av den forrige blomsterfo­rretningen på Bø senteret – Tine Otterdal Møller – som fagperson i den nye satsingen.

– Jeg er veldig glad for at hun vil jobbe sammen med meg. Hun har vaert til stor hjelp for meg. Vi har også veldig sammenfall­ende smak. Og vi har tenkt å ha det gøy på jobb …

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ÅPNER NY BUTIKK: Anne Grete Lieng (59) etablerer Heime Interiør & Blomster på Bø senteret. Butikken åpner lørdag denne uka.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ÅPNER NY BUTIKK: Anne Grete Lieng (59) etablerer Heime Interiør & Blomster på Bø senteret. Butikken åpner lørdag denne uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway