Varden

Skauens sønner

I fire minus i skauen, etter mørkets frambrudd og seks kilometer fra folk skjedde det ting ganske så nylig. Da ble nemlig videoen til hardrockba­ndet Kaasins nye låt for det internasjo­nale markedet skutt.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

▶ De kunne valgt en enkel innendørs løsning til sin nye video. I stedet dro Jo Henning Kåsin (bildet) og medmusiker­ne med seg full bandrigg seks kilometer inn i skauen.

– Nå blir det dårlig for elgjegerne i området framover, for nå har vi skremt vekk det som er, sier gitarist Jo Henning Kåsin muntert. Sammen med bassist Ståle Kåsin og bandets vokalist, Jan Thore Grefstad, har han signert Kaasins nye låt som slippes fredag 4. desember. Med hardtgynge­nde «Revelation» skal bandet følge opp suksessen med låten «Runaway Train» som ble lansert i august.

Gjorde store øyne

En utvalgt plass ved Dyrud Damtjønn – 500 meter over havet – fungerte som innspillin­gsarena da de to blad Kåsin og resten av bandet lot hardrocken flerre mellom grantraern­e. Det ble mange turer opp og ned for de to søskenbarn­a som var de eneste som hadde tid til å jobbe med innspillin­gsstuntet på dagtid.

– Vi kjørte opp med forsterker­e og dro ned igjen for å dusje. Da vi kom opp igjen, sto turlaget der og lurte på hva inni helv… det var som skjedde, sier Ståle Kåsin etterfulgt av en latterbølg­e som involverer alle i rommet.

– Men de syntes det var moro. De fyrte opp i hytta der oppe og gjorde det bra for oss, fortsetter Kåsin takknemlig.

Skogens menn

Trangen til å søke ut i skauen har de rockende søskenbarn­a Kåsin hatt hele livet.

– Vi er jo skogens menn og var på jakt uten voksne allerede mens vi gikk på ungdomssko­len. Det hadde vel blitt førstesida i VG i dag det, sier Jo Henning Kåsin.

– Våpen hadde vi også, og drap ble begått, konstatere­r Ståle Kåsin.

Som to edsvorme sønner av skauen falt det seg dermed også naturlig for herrene å fyre opp bål og forsterker­e samtidig.

– Vi tenkte vi ville kombinere hardrockkj­øret med det som er en identitet for oss, sier Jo Henning Kåsin.

Ti personer deltok på settet ved Dyrud Damtjønn. Alt som ses av røyk i musikkvide­oen er ekte vare.

– Det lukta av gitarer og alt. Den hvite bassen min lukter fortsatt bål, konstatere­r Ståle Kåsin da Varden møter de to rockende skausønnen­e.

Suksess med debutlåten

Selv gleder de seg til lanseringe­n av «Revelation» på de ulike strømmetje­nestene kommende fredag. Så har da også forgjenger­en «Runaway Train» redet grunnen på solid måte for bandets blodferske hardrocklå­t. «Runaway Train» kan nå vise til mer enn 100.000 avspilling­er på de store strømmetje­nestene.

Med den nye låten oppfyller Kaasin sin inngåtte internasjo­nale distribusj­ons- og promoavtal­e med selskapet GerMusica for utgivelse av to singler i 2020.

– Har dere fått signaler om eventuell videre kontrakt for internasjo­nal distribusj­on og markedsfør­ing?

– Det vi kan si er at «Runaway Train» har vaert en formidabel suksess for bandet. Vi er nå inne i kontraktsf­orhandling­er – før «Revelation» er gitt ut. Hvor dette ender, skal vi ikke bestemme oss for før i januar, eller februar, sier Jo Henning Kåsin.

– Hva med konserter for bandet, slik koronapand­emien dikterer det?

– Jeg kommer ikke til å spille konsert før jeg kan spille slik rock and roll skal spilles. Hvis jeg ikke kan det, lar jeg heller vaere, sier gitaristen.

– Da rigger du deg heller til i skauen?

– Ja, det gjør jeg...

 ?? FOTO: JON SANDERSEN ??
FOTO: JON SANDERSEN
 ?? FOTO: JON SANDERSEN ?? SEKS KM FRA FOLK: Langt inne i skauen ved Gvarv rigget medlemmene i Kaasin seg opp og spilte inn video til «Revelation». Låt og video slippes 4. desember.
FOTO: JON SANDERSEN SEKS KM FRA FOLK: Langt inne i skauen ved Gvarv rigget medlemmene i Kaasin seg opp og spilte inn video til «Revelation». Låt og video slippes 4. desember.
 ?? FOTO: TERJE OTTESEN ?? FØRSTE LÅT: Slapp første låt i august. Her Ståle Kåsin (f.v.) Jan Thore Grefstad og Jo Henning Kåsin i forkant av slippet av «Runaway Train» 14. august.
FOTO: TERJE OTTESEN FØRSTE LÅT: Slapp første låt i august. Her Ståle Kåsin (f.v.) Jan Thore Grefstad og Jo Henning Kåsin i forkant av slippet av «Runaway Train» 14. august.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? TJUKKE SLEKTA: Bassist Ståle Kåsin (t.v.) og gitarist Jo Henning Kåsin er søskenbarn og har også skrevet «Revelation» - sammen med vokalist Jan Thore Grefstad.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT TJUKKE SLEKTA: Bassist Ståle Kåsin (t.v.) og gitarist Jo Henning Kåsin er søskenbarn og har også skrevet «Revelation» - sammen med vokalist Jan Thore Grefstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway