Varden

– Stoler på at bobleplane­n er god nok

Håndballje­ntenes sjef Thorir Hergeirsso­n ville ikke starte en ny diskusjon rundt smitterisi­ko før kampene starter håndball-EM.

-

NTB-Espen Hartvig dag.

– Det er mange lette muligheter til å gå seg vill i alle problemsti­llinger som er på alt annet enn håndballka­mper. Derfor overlater jeg dette til de som kan mye om testing, forebyggin­g og hindring av smitte. EHF og Danmarks håndballfo­rbund har laget en boble her. Vi stoler på at den er så god at vi slipper smitte, sier Hergeirsso­n til NTB.

– Jeg prøver å ha mest mulig fokus på at vi skal spille mot Polen og åpne EM, sier han.

Spente

Landslagsk­aptein Stine Bredal Oftedal snakket mer om uroen for kampsmitte.

– Jeg tror alle er spent på dette. Nå føles det at dersom vi kommer oss en god uke inn i dette, så føles det trygt. Den største risikoen er nok de dagene da alle lagene ankommer. Så ja, jeg er litt spent, men jeg holder meg likevel ganske rolig til det. Det er jo også det eneste jeg kan gjøre, sier Oftedal til NTB.

Polens norske trener Arne Senstad sier til NTB at han frykter at resultatet mot Norge «kan bli veldig, veldig ille». Den polske troppen er rammet av flere skadde nøkkelspil­lere og en lang rekke koronatilf­eller den siste måneden.

Bryter trend?

Hergeirsso­n har ledet Norge til 10 medaljer i OL, VM og EM siden han ble landslagss­jef sommeren 2009. Seks av disse er gull, men den hittil siste tittelen kom i 2016 (EM).

Norge er inne i en «gulltørke» på tre mesterskap og uten medalje i 2018 og i fjor.

De to siste norske gruppekamp­ene spilles mot Tyskland (lørdag) og Romania (mandag).

Tre lag fra D-puljen går videre til hovedrunde­n. Med dit blir poeng og mål fra gruppespil­let. Skulle Norge vinne alle sine tre første kamper, vil det bety at laget starter hovedrunde­n med fire poeng og et svaert godt utgangspun­kt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway