Varden

Fra arbeidsløs­het til suksessbed­rift

Hos Halvorsen Frakt og Flytting AS tar de først folk inn til intervju. Etterpå ser de på CV-en. – Vi hadde en her som hadde søkt på 350 jobber, men aldri vaert inne til et intervju.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

▶ I 2010 etablerte Steffen Halvorsen enkeltmann­sforetaket Halvorsen Frakt og Flytting. I dag er de 14 ansatte og har i underkant av seks millioner kroner i omsetning. Bedriften er på DNs Gaselle-liste for 2020.

I 2010 etablerte Steffen Halvorsen (36) enkeltmann­sforetaket Halvorsen Frakt og Flytting. Ti år etter oppstarten er bedriften for lengst blitt et AS og går så det suser.

Ved inngangen til desember 2020 har bedriften 14 ansatte – fordelt på to avdelinger i Grenland. Veksten de siste tre årene er på formidable 233 prosent – og fortsetter i innevaeren­de i år.

Dobler resultatet fra i fjor

– I 2020 havner vi rett i underkant av seks millioner kroner i omsetning. Går alt som det skal fram til nyttår, uten store havarier, ligger det an til en dobling av resultatet fra 2019, opplyser daglig leder, Jon Fredrik Ødegaard.

Framgangen­e bedriften har er også registrert av DN som har Halvorsen Frakt og Flytting AS inne på sin 2020-liste over såkalte gasellebed­rifter. For å komme med på lista må en bedrift minst ha doblet omsetninge­n i fire år og tjent penger.

– Mine ansatte og jeg er veldig stolte av å komme med på denne lista, sier eier og styreleder, Steffen Halvorsen.

Ville ut av arbeidsled­igheten

Sjøl husker Halvorsen meget godt starten for bedriften som nå har sju biler i sving, faste budavtaler og i snitt tre til fire flytteoppd­rag hver virkedag.

– Utgangspun­ktet var at vi satt flere som var blitt arbeidsløs­e hjemme hos meg. Vi fant ut at vi måtte gjøre noe og begynte å tenke på hva vi hadde lyst til å gjøre. Vi landa på transport og flytting. Det var der det begynte, forteller bedriftsle­deren som hadde jobbet som snekker i elleve år før finanskris­en kom.

Da ble han – som mange andre – sendt ut i arbeidsled­ighet.

– Jeg gikk arbeidsled­ig i seks måneder. Det ble litt omskolerin­g via Nav. Vi tok førerkort for tyngre kjøretøyer. Så startet vi det derfra. På de første oppdragene brukte jeg Passaten og hengeren til faderen, minnes Halvorsen muntert.

Som bedriftsei­er ønsker Halvorsen å holde en tydelig rekrutteri­ngsprofil.

– Vi har tatt inn mye folk med forskjelli­ge utfordring­er. De har vi fått løfta opp og sendt ut i arbeidsliv­et igjen i nye jobber. Du må ha fagbrev, eller et eller annet for å få jobb. Vi hadde en her som hadde søkt på 350 jobber, men aldri vaert inne til et intervju. Hos oss tar vi folk inn til intervju først. Så ser vi på CV-en etterpå.

Én som er veldig glad for muligheten til å jobbe i bedriften er Patrick Svegård Antonsen. Nå har han fast jobb hos Halvorsen etter å ha tatt steget via arbeid- og inkluderin­gsbedrifte­n Keops i Porsgrunn.

– Hvordan de har tatt imot meg her har hjulpet meg mye. Jeg har kanskje bare vaert på to-tre intervjuer tidligere. Da blir det ikke veldig lett. Å få hjelp gjennom Keops har vaert helt strålende, forteller Svegård Antonsen.

I dag har Halvorsen Frakt og Flytting AS baser på henholdsvi­s Osebakken i Porsgrunn og Rødmyr i Skien.

Samlivsbru­dd

Målet på sikt er å samle alt under ett tak. En ny bil blir kjøpt

inn innen februar 2021.

– Dere gjør det skarpt til tross for at 2020 er et veldig spesielt år?

– Ja, det er et veldig spesielt år. Men med koronaen opplever vi at det har vaert en del samlivsbru­dd. Akkurat det har vi i vår bransje nytt litt godt av, sier Jon Fredrik Ødegaard.

– Og folk har jo også vaert hjemme på hjemmekont­or. De skal pusse opp og trenger å få frakta ting. Noen skal også laere seg å spelle piano. Så det blir en del pianoer å flytte på i løpet av et år. Og flygler …, forteller flytteherr­ene muntert.

 ?? FOTO. ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO. ANDREAS SOLTVEDT
 ??  ?? SUKSESSBED­RIFT: Under mottoet «Ingen jobb er for liten, ingen jobb er for stor» har Halvorsen Frakt og Flytting AS tatt store steg de siste årene. Her et utvalg av dem som gjør job b en: Fra høyre: Steffen Halvorsen, Kjell Anders N. Strand, Eivind Dyrland, Jon Fredrik Ødegaard, Edvin Alberto Diaz Kokkersvol­d og Patrick Svegård Antonsen.
SUKSESSBED­RIFT: Under mottoet «Ingen jobb er for liten, ingen jobb er for stor» har Halvorsen Frakt og Flytting AS tatt store steg de siste årene. Her et utvalg av dem som gjør job b en: Fra høyre: Steffen Halvorsen, Kjell Anders N. Strand, Eivind Dyrland, Jon Fredrik Ødegaard, Edvin Alberto Diaz Kokkersvol­d og Patrick Svegård Antonsen.
 ?? FOTO: AN DREAS SOLTVEDT ??
FOTO: AN DREAS SOLTVEDT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway