Varden

Miljø og klima

- Harald Søtvedt

Takk til Ketil Kvaale som 17.11. kom med en fyldig forklaring på forskjelle­n på de aktuelle ordene klima og miljø her i hallo Varden. Kort oppsummert er min konklusjon på dette: For å oppnå et bedre klima kan vi vaere med på å ødelegge eller redusere vårt miljø. Her tror jeg både "aktivister" og politikere blander sammen. Midt i oktober fikk jeg tildelt en lenke av en venn på Facebook.

"Grønt skifte: En ferd mot sorte hull?"Dette var et stykke fra Finansavis­en hvor Trygve Hegnar er leder. Her stod det:

"Det grønne skifte trenger økt bruk av materialer, som hverken er grønne eller fornybare, skriver tidligere NHH professor Røgnvaldur Hannesson. EKS. Et Litiumbatt­eri for en EL-bil kan veie om lag et halvt tonn. Det kan inneholde:11 kg Litium, 14 kg Kobolt, 27 kg Nikkel, 50 kg Grafitt, 180 kg Stål Aluminium og plast. Tallene her var hentet fra Mines, Minerals and Green energy, ved A. Reality Check av Mark P. Mills, the Manhatten Institute.

Det kreves cirka 40 tonn råmalm for å produsere disse metallene i dette ene batteriet. Råmalmen inneholder mye "rusk og rask" og hvis dette regnes med, må det graves fram 100-700 tonn for å få ett eneste batteri på et halvt tonn".

Mine spørsmål blir: Hvordan blir råmalmen vunnet ut? Er det med strøm? Hvor er miljøgevin­sten? Hva med diverse metaller for våre barn og barnebarn? Kan noen fra de "det grønne skifte" forklare miljøgevin­sten her?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway