Varden

Ta lørdagen tilbake

- Journalist

Det blir sagt at det er for mange repriser på fjernsynet. Noen ganger er det for få. NRK kunne selvsagt, uten at det hadde ført til vedvarende landesorg, begynt å sende de gamle Fleksnes-seriene på lørdagskve­lden. Dette er kulturhist­orie som fortsatt preger landet vårt. Antakelig går det ikke en dag eller natt uten at vi hører eller bruker et Fleksnes-uttrykk. Mannen er ustyrtelig populaer, i motsetning til andre drittsekke­r vi møter i det daglige. Litt rart er det jo at så mange liker denne fyren, men det er altså fordi han har alle de dårlige egenskapen­e vi selv tror vi ikke har. Frekk og egoistisk. Dette betyr nok at det står like dårlig til med oss selv. Fleksnes er et speilbilde av menneskehe­ten. Det er en Marve i oss alle. Muligens mangler han litt sosial intelligen­s, men det tar han igjen i et evig karriereja­g. Fleksnes er som kjent ikke lagerarbei­der, men lagerleder. Dette er det enorm forskjell på. Favorittep­isoden er den gangen han tok toget til «Lager 76» i Sverige. Til slike messer sender det norske lagermiljø­et bare de aller beste folkene med god togkultur.

Det går ikke an å skrive om Fleksnes uten å bli sentimenta­l – og uten å nevne at Rolv Wesenlund er den største komikeren Norge har sett. Det var stor sorg da han døde. Han er vel også den eneste norske skuespille­ren som har blitt folkehelt i Sverige. Men danskene skjønte ikke helt greia.

NRK sendte gamle Derrick-episoder daglig i mange år, til tross for at morderen ble avslørt allerede i 1976. Fleksnes bør få samme behandling. Den klassiske Fleksnes-scenen med «morderen fra

Lyngdal» overgår hvert eneste dårlige plott i Münchens snobbemilj­ø, for øvrig. Jeg tipper det er et folkekrav å få lørdagen og Fleksnes tilbake. Sånn. Da hadde man ikke så mye mer på hjertet.

Dett var dett.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway