Varden

Politiet tror de vet hvem som kjørte bilen

-

resultat foreligger ikke. Begge blodprøven­e viser imidlertid påvirkning over straffbarh­etsgrensen, opplyser politiadvo­kat Kristin Synnøve Drågen.

– Hvorfor behøves det sakkyndig uttalelse?

– Fordi blodprøven er tatt noen timer etter hendelsen, og derfor vil vi se om det er mulig å få et mer nøyaktig nivå i forhold til ulykkestid­spunktet, sier Drågen.

Ikke narkotika

Den ene siktede ble sendt til sykehuset i Skien etter ulykken, mens den andre ble sendt til Arendal. Ingen av dem var alvorlig skadd, men trolig ønsket politiet at de skulle bli sendt til hvert sitt sted for at de ikke skulle få ytterliger­e mulighet til å samordne forklaring­ene sine.

Drågen presiserer at det ikke er snakk om påvirkning av narkotiske stoffer.

– Vet dere hvem som kjørte nå?

– Politiet har en formening om hvem som har kjørt bilen. Vi har også dannet oss et klarere bilde av hendelsesf­orløpet. De kriminalte­kniske undersøkel­sene er ikke ferdigstil­t, idet vi fortsatt venter på noen prøvesvar. For øvrig venter vi på rapporten fra Ulykkesana­lysegruppa til Statens vegvesen.

Politiadvo­kat Drågen sier at politiet inntil videre oppretthol­der siktelsen om medvirknin­g til promillekj­øring og medvirknin­g til uaktsomt drap.

Dette sier forsvarern­e

– Saken er like alvorlig for dem begge to. Jeg er usikker på hvordan det vil slå ut hvis det kommer en konklusjon på hvem av dem som kjørte, sier advokat Heidi Ysen, som er forsvarer for 22-åringen som bodde like ved ulykkesste­det.

Uansett om politiet ikke kan bevise hvem som satt ved rattet eller ikke, kan trolig begge dømmes hvis det blir ført bevis på at de var med på bilturen.

Det hadde vaert fest hjemme hos 22-åringen på ulykkesnat­ta, og en rekke ungdommer fra festen er blitt avhørt av politiet. Forsvarer Heidi Ysen sier at han ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyl­d.

– Hvordan har han det i lys avatkamera­tenerdødog­han er tiltalt for medvirknin­g til uaktsomt drap?

– Han har det tøft og vanskelig.

– Opplever han at lokalsamfu­nnet tror på at han ikke husker hvem som kjørte?

– Det vet jeg ikke noe om, svarer Ysen.

Advokat Andreas Nyhaug er forsvarer for 24-åringen som er siktet.

– Han var en svaert god kompis av den avdøde. Han er prega av å ha mista god venn, og har vaert sykmeldt siden ulykken, sier Nyhaug.

De tre unge mennene i bilen skal ha vaert naere venner. Bilen var en eldre minibuss som tilhørte en guttegjeng fra Tokke – deriblant minst én av de involverte. Så langt skal det ikke vaere avdekket tekniske feil og mangler på bilen som kan ha forårsaket ulykken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway