Varden

– Signal om at fylket blir med på Ibsenbibli­oteket

– Det er ingen garanti om at vi når 50 millioner kroner, men et positivt signal om at fylket ønsker et formidling­ssenter ved Ibsenbibli­oteket.

-

Det sier Maja Foss Five, etter at fylket neste år setter av to millioner kroner til formidling­ssenteret Sølvåren ved det planlagte Ibsenbibli­oteket i Skien.

50 millioner kroner

Lederen for hovedutval­get for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket våger ikke garantere at fylket vil nå ønsket om å støtte formidling­ssenteret med 50 millioner kroner.

I langtidsbu­dsjettet er det satt av to millioner kroner neste år og i 2022. Så følger 10 millioner i 2023, 15 millioner året etter og 21 millioner kroner i 2025.

Skien kommune har satt av 200 millioner kroner til et folkebibli­otek i Skien, som etter en arkitektko­nkurranse vil komme ved Kulturkvar­talet.

Sølvåren

Ibsenbibli­oteket skal etter planen stå klar til Ibsenjubil­eet i 2028, Da ønsker kommunen også å presentere et formidling­ssenter knyttet til bysbarnet Henrik Ibsen.

Formidling­ssenteret, kalt «Sølvåren» har en kostnadsra­mme på 150 millioner kroner. Kommunen håper og tror senteret vil få offentlig støtte for prosjektet, med 50 millioner kroner over statsbudsj­ettet neste år.

Det vil kreve at prosjektet finner finansieri­ng på minst 100 millioner kroner andre steder.

Brukt 11 millioner kroner

Prosjektle­der for Ibsenbibli­oteket og Ibsen 2028, Gunn Marit Christenso­n, mener det er positive signal at fylket setter av penger til Sølvåren, og at de jobber med å søke midler til prosjektet flere steder.

Arkitekten­e Kengo Kuma og Mad arkitekter vant konkurrans­en om å utforme det planlagte Ibsenbibli­oteket, med sitt prosjekt «Trekrone» knyttet til Ibsenhuset og Kulturkvar­talet.

Så langt har prosjektet kostet 10.799.490 kroner pluss moms. Skien kommune har stått for 8,7 millioner kroner av dette.

Det er brukt til blant annet to gjennomfør­te arkitektko­nkurranser, med analyse av lokalierin­g og tegning av bygg og design ved både Kulturkvar­talet og Meierikvar­talet og grunnunder­søkelser.

 ?? FOTO: ARKITEKTER/ILLSUSTRAS­JON ?? TREKRONE: Arkitekten­e Kengo Kuma og Mad arkitekter vant konkurrans­en om å utforme det planlagte Ibsenbibli­oteket, med sitt prosjekt «Trekrone» knyttet til Ibsenhuset og Kulturkvar­talet.
FOTO: ARKITEKTER/ILLSUSTRAS­JON TREKRONE: Arkitekten­e Kengo Kuma og Mad arkitekter vant konkurrans­en om å utforme det planlagte Ibsenbibli­oteket, med sitt prosjekt «Trekrone» knyttet til Ibsenhuset og Kulturkvar­talet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway