Varden

Flere kjenner samboeren enn proffen

Christian Kåsastul trekker på smilebånde­t når han får spørsmål om hvem som er mest kjent av han og kjaeresten, influenser og blogger Martine Halvorsen.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no ▶ SKIEN

Christian Kåsastul er ishockeypr­off og landslagss­piller. Samboeren er blogger. – Hun er mye mer kjent enn meg, sier han.

– Oi, det er ikke vanskelig å svare på. Det er Martine det. Hun er mye mer kjent enn meg, sier han og ler.

Ishockeypr­offen fra Skien, som for tiden bor i Stockholm hvor han tjenestegj­ør for AIK i Allsvenska­n, er samboer med Martine Halvorsen, som blant annet står bak bloggen martinehal­vs.blogg.no og klesmerke GUTS (Great, Unstoppabl­e, Tough, Strong).

Ifølge nettstedet blogg.no er samboeren en av Norges mest kjente bloggere, og per i dag er Halvorsen blogg inne på en 6. plass på topplisten.

Er stolt

– Jeg har liksom ikke tenkt på det på det måten – at hun er så kjent. Men hun er jo det. Hun er vel kanskje en av landets største bloggere, og det er jo kult det da, sier Kåsastul.

Han legger ikke skjul på at han er stolt av samboeren som han vaert kjaereste med i snart seks år.

– Jeg vet jo at det er en del folk som tenker at det å vaere blogger og influenser er lett. Jeg gjorde nok det jeg også, men nå vet jeg jo hvor mye jobb som ligger bak. Det er ganske imponerend­e, og hun jobber mye mer enn meg, sier venstrebac­ken.

Bidrar på bloggen

De som vet hvor mye en ishockeysp­iller trener skjønner da fort at Kåsastuls samboer jobber mer enn folk flest.

– Hun er jo på jobb hele tiden. Jeg går på trening og når jeg er ferdig med det, så tar jeg vare på kroppen min på sofaen. Hun er ikke der, så det er stor forskjell, sier ishockeypr­offen.

De som følger Halvorsens blogg vet at ishockeypr­offen også bidrar både bak og foran kameraet når han ikke er opptatt med ishockey.

– Jeg bidrar litt. Jeg må jo det, og det er som regel jeg som er fotografen. Det er ålreit, sier han – uten å ta noe av aeren for samboerens stadig voksende følgerskar­e.

– Nei, det er hun som er hjernen bak alt. Jeg gjør bare som jeg får beskjed om, sier han.

Eget klesmerke

Hun er også hjernen bak klesmerke GUTS, som hun startet sammen med Kåsastul så sent som i oktober. Klesmerket lager i hovedsak klaer med motiver som er ment å motivere folk i hverdagen. Motiver som for eksempel: Dear person behind me: You Are Doing Great. You Are Strong, Hot, Cool and Beautiful

– Hun spurte om jeg hadde lyst til å vaere med, og det er kult å ha det sammen. Men det er Martine som står bak det aller meste – selvfølgel­ig.

Foreløpig har duoen truffet fra med konseptet.

– Vi ser på dem som en sidebusine­ss, men vi har faktisk solgt ganske bra. Jeg hadde jo aldri trodd at jeg skulle drive med slike ting, men det er ganske kult det og det er også kult at noen kjøper klaerne våre, sier Kåsastul.

Kontrakt ut sesongen

Sammen med samboeren trives han godt i den svenske hovedstade­n – selv om det rent sportslig ikke har gått helt på skinner til nå. Per i dag ligger AIK og kaver på nedre halvdel av tabellen i Allsvenska­n.

– Vi er et ganske nytt lag og det tar litt tid å bli kjent, så vi har mål om å snu det, sier Kåsastul, som kun har kontrakt med laget ut sesongen 2020–21. Hva som skjer etter det er høyst uvisst. Det eneste som er sikkert er at 23-åringen, som for ordens skyld står med rekke A-landskampe­r for Norge, har som mål å prøve seg på et høyere nivå, på sikt – for eksempel i SHL (Swedish Hockey League).

– Selvfølgel­ig, og jeg tror jeg skulle tatt nivået ganske greit. Vi får se hva som skjer, sier han.

Ikke rik

Tidligere har han uttalt at det lønnsmessi­g ikke er lukrativt å spille på nest øverste nivå i Sverige.

– Jeg tjener helt greit, men det er ikke sånn at en blir feit av det her. Da må en opp et hakk eller to, sier Kåsastul og viser til at det heller ikke er billig å bo i den svenske hovedstade­n. Husleien på 13.500 kroner i måneden er et godt eksempel på det.

– Det går greit, men en sitter jo ikke igjen med så veldig mye. Det er nok bransjer som er mer lukrative enn å vaere ishockeypr­off, sier Kåsastul.

– Blogger, for eksempel? – Hehe. Det kan det nok vaere, sier han uten å gå naermere inn på det.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ?? LANDSLAG: Christian Kåsastul har allerede rukket å få en rekke A-kamper for Norge til tross for at han ikke er eldre enn 23 år.
FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX LANDSLAG: Christian Kåsastul har allerede rukket å få en rekke A-kamper for Norge til tross for at han ikke er eldre enn 23 år.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? DUO: Martine Halvorsen og Christian Kåsastul.
FOTO: PRIVAT DUO: Martine Halvorsen og Christian Kåsastul.
 ??  ?? AKTIVE: Hockeyprof­f Christian Kåsastul ogsamboer Martine Halvorsen er aktive.
AKTIVE: Hockeyprof­f Christian Kåsastul ogsamboer Martine Halvorsen er aktive.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway