Varden

Lover byggestart på nyåret

-

Infrastruk­turen på hele resten av Tinfosområ­det til rundt 40 millioner kroner, ble ferdigstil­t i høst. Jernverket bydelssent­er er den første større utbygginge­n på området. Gumpens Auto, Norgesgrup­pen, BRG Utvikling og prosjektle­der Kjell Aage Verpe i ITV Gruppen står bak utbygginge­n, som er sterkt forsinket.

Parkerings­kjelleren ble dyrere

– Vi synes jo det har gått fryktelig tregt. Nå bør utbygginge­n komme i gang. Klart folk lurer jo på om det blir noe, sier leder i Notodden Utvikling, John Terje Veseth, som er kontaktper­son for kommunens eiendomsse­lskap – og tomteselge­r – Vannfronte­n AS.

– Planen er å grave ut tomta etter ferien i august, sa prosjektle­der Verpe i utbyggings­selskapet BNG Utvikling AS til Varden i april. Det første spadetaket er fortsatt ikke tatt.

Nå sier Kjell Aage Verpe følgende om forsinkels­en:

– Utbygginge­n er blitt dyrere enn først antatt. Spesielt kostnadene til parkerings­kjelleren med 174 plasser ble høyere en først budsjetter­t. Nå er vi imidlertid veldig naere en kontraktse­nighet både med kommunen, som skal kjøpe 60 plasser, og med utførende entreprenø­r. Vi skal starte utbygginge­n straks over nyttår.

Etter det Varden kjenner til har det pågått forhandlin­ger om prisen kommunen skal betale for sine 60 parkerings­plasser blant annet for besøkende til Bok- og blueshuset. Kvadratmet­erprisen på parkerings­kjelleren har landet på 11-12.000 kroner.

– Vi skal bygge 3100 kvadratmet­er med naering, kjøpesente­r, i første etasje over parkerings­kjelleren. Der blir det blant annet en Kiwi-forretning, Apotek 1, en blomsterfo­rretning, frisør og kafé. Og vi er i dialog med en stor aktør til. I etasjene over skal Porsgrunn boligbygge­lag og Heimgard stå for utbygging av til sammen 36 leilighete­r. Det er mulig at 18 av leilighete­ne bygges i første runde.

– Og hva blir totalkostn­adene?

– Vi snakker om 400–500 millioner kroner ferdig utbygd med rundt 250 millioner i første byggetrinn. I tillegg har vi opsjon på to tomter til på Tinfosområ­det, forteller Kjell Aage Verpe.

– Er du sikker på at det blir noe?

– Ja, vi skal bygge.

Fått et revidert tilbud

– Vi har fått et revidert tilbud på prisen på parkerings­plassene kommunen skal kjøpe. Det er satt av 25 millioner kroner til kjøp av 60 plasser. Plassene er blitt dyrere enn først planlagt. Tilbudet vurderes nå. Partene er i forhandlin­ger nå, og jeg håper resultatet fører fram til en lykkelig utgang, kommentere­r John Terje Veseth i NUAS.

– Hva tror du om senteret? Hva vil det bety for Notodden?

– Dette er en veldig viktig utbygging for byen. Senteret vil bidra til å stryke hele sentrum av Notodden, og det vil øke attraktivi­teten. Vi håper at øvrige tomter vil bli bygd ut relativt rakst. Ferdig utbygd vil det nye Tinfosområ­det bli et kjempeløft for Notodden, konkludere­r Veseth.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? TOMTA: Kjell Aage Verpe viser fram tomta i april i år. Det nye senteret blir rett ved Bok- og blueshuset (i bakgrunnen).
FOTO: KNUT HEGGENES TOMTA: Kjell Aage Verpe viser fram tomta i april i år. Det nye senteret blir rett ved Bok- og blueshuset (i bakgrunnen).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway