Varden

Det er tid for romantiske julefilmer

-

Men det gjør «Happiest Season», som melder seg i USA med Kristen Stewart i en av de to kvinnelige hovedrolle­ne. For ja, den handler om et par av samme kjønn.

– Det er en skeiv julefilm. Og jeg vet at det er en irriterend­e merkelapp å sette på den, men for meg er det veldig tiltrekken­de og føles som … et lettelsens utpust, sier Stewart til The Guardian.

«Happiest Season» regnes av filmvitern­e som den første hovedstrøm­s, romantiske julekomedi­en om et par av samme kjønn, noe Stewarts medspiller MacKenzie Davis undrer seg over.

– To jenter i en julefilm? Fra et filmstudio som Sony? Det har aldri skjedd før, bekrefter Kristin Stewart.

Frykter familiens reaksjon

Stewart spiller Abby, på vei mot et professora­t i historie, mens Davis trår til som journalist­en Harper. Nå må de til pers og møte Harpers konservati­ve, rike familie ved juletider. I fem hektiske dager later de som de er venner som bare bor i samme leilighet – i frykt for at Harpers foreldre skal oppdage at de er kjaerester. Faren hennes er nemlig midt i en politisk valgkamp, og datteren har planlagt dekkhistor­ien deres.

Den britiske avisen beskriver komedien, som regissør Clea DuVall har hatt hånd om, som «morsom og ambisiøs», med «rørende øyeblikk i tøyset og kaoset».

DuVall har også vaert med på å skrive manus, og sier til Los Angeles Times at hun ville lage «Happiest Season» fordi hun lengtet etter å ha se julefilmer som gjenspeilt­e hennes egne erfaringer.

– Jeg har alltid vaert en stor fan av julefilmer, men om det var en LGBTQ+-rolle i en slik film, var de alltid i bakgrunnen eller kastet inn for å gi mangfold i en ellers «normal» familie, lyder det fra Clea DuVall, som har vaert skuespille­r i en årrekke, men regidebute­rte med «The Interventi­on» i 2016.

Første i sitt slag

Los Angeles Times noterer seg at «Happiest Season» ble svaert godt mottatt hos Sonys underbruk TriStar Pictures da filmideen ble presentert – og at det var «noe overrasken­de», siden den var den første i sitt slag.

Egentlig skulle den hatt kinopremie­re, som den første lesbiske, romantiske komedien sluppet løs av et stort filmstudio. Men på grunn av koronapand­emien ble det strømmepre­miere på Hulu i stedet.

«Happiest Season» er foreløpig ikke tilgjengel­ig i Norge, men 730.no skrev nylig at den sannsynlig­vis blir «lånt ut» til en strømmetje­neste her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway