Varden

En smittefri julehandel som tar vare på de butik kansatte

- Petter Dreier Tone Hartz Handel og kontor Region Østlandet Sør

Samfunnet er i dag i en pandemisit­uasjon. Gjennom hele pandemien har ansatte i handelen vaert frontsolda­ter, som har stått i stor smitterisi­ko, ansikt til ansikt med ukjente, uten f.eks. helsevesen­ets smittevern­utstyr og kunnskap.

Vi går nå inn i en julehandel som sparkes i gang av Black Friday, Black week, nattåpent osv. Normalt medfører dette lange åpningstid­er, «crazy» tilbud på odde tidspunkt. Dette betyr at mange kunder vil komme innom å handle i samme tidsrom, noe som igjen øker smitterisi­koen. For de ansatte i handelsbra­nsjen, våre medlemmer, blir det svaert lange og utfordrend­e dager.

La det ikke vaere noe tvil, handelsbra­nsjen trenger julehandel­en for å overleve. Det den ikke trenger er en unødvendig belastning på en arbeidstak­ergruppe som allerede har stått i stormen siden mars.

Handel og Kontor Region Østlandet Sør oppfordrer nå det norske folk til å tenke på alle de 370.000 arbeidstak­erne som nå går inn i sin aller mest utfordrend­e tid, kanskje langt mer enn når landet stengte ned i mars. Den neste måneden skal det norske folk handle for store summer i Norske butikker, og våre medlemmer skal håndtere alle disse transaksjo­nene.

Vi oppfordrer derfor alle kunder til å vise hensyn til ansatte i butikkene, og handle på spredte tidspunkt. Mange arbeidsgiv­ere har riktignok gjort et godt arbeid for å beskytte sine arbeidstak­ere som best de kan, men det medfører utvilsomt risiko å møte så mange mennesker gjennom dagen.

Handel og kontor Region Østlandet Sør oppfordrer derfor arbeidsgiv­erne og kjøpesentr­ene til å unngå utvidede åpningstid­er, nattåpent, «crazy» tilbud på spesifikke tidspunkt. La oss gjennomfør­e en smittefri julehandel som også tar vare på alle de flotte butikkansa­tte som holder hjulene i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway