Varden

Vi synes ikke det er trygt å vaere på jobb

- Kristin Gjerstad leder Utdannings­forbundet på Skogmo vgs Kenneth Martin Winje nestleder Utdannings­forbundet på Skogmo vgs

Mange laerere bekymret over økende smitte av Covid-19 på Skogmo videregåen­de skole, skriver Kristin Gjerstad og Kenneth Martin Winje idette leserinnle­gget.

Mange av laererne i Utdannings­forbundet på Skogmo videregåen­de skole reagerer på kommuneove­rlegens og FHIs vurdering i å ikke stenge skolen for undervisni­ng.

Mange av laererne ønsker å stenge skolen for undervisni­ng, men FHI og kommuneove­rlegen, sier hold åpent. Det er nye smitteutbr­udd hver dag og flere klasser er i karantene, vi synes ikke det er trygt å vaere på jobb. Hvor store omkostning­er skal man tåle? Skal vi tåle at noen dør, at noen blir innlagt på sykehus?

Det kan vaere mange smittekild­er på skolen, nå er det ansatte på IT, fellesfag, elektro, helseog oppvekst og bygg som har påvist smitte. 3 elever på helse- og oppvekst er også smittet, vi har elever fra hele Grenland, så stenger vi undervisni­ngen på skolen, kan det stoppe spredninge­n av Covid-19!

Mange ønsker å ha all undervisni­ng på teams og evt. høringer/praksis enkelte dager om det er behov for dette. Vi er i en veldig uforutsigb­ar situasjon, og tilstedeva­erelsespla­nene kan bli vanskelig å gjennomfør­e når laerere er syke, satt i karantene eller har ulike klasser og dager hjemme.

Det er ikke forsvarlig for laerere, elever og andre ansatte i forhold til smittesitu­asjonen å vaere på skolen nå, vi må forebygge det vi kan!

Rektor sier at han ikke har noen mulighet til å gjøre skolen om til rødt så lenge kommuneove­rlegen ikke sier det. Ansatte er engstelige, både ovenfor seg selv og familien. Det naermer seg jul og familietid, mange er redde de må tilbringe juleferien i karantene eller i verste fall syke. Vi syns overhodet ikke det er den julegaven vi skal få for den jobben vi har gjort i år!

Rektor har hatt samtaler med kommuneove­rlegen i Skien kommune. Den foreløpige vurderinge­n fra FHI er at det ikke blir "vurdert hensiktsme­ssig å be skolen gå i rødt, eller stenge".

Rektor gjør en god jobb i forhold til smittesitu­asjonen og har iverksatt en rekke forebyggen­de tiltak, men mange av laererne i Utdannings­forbundet på Skogmo videregåen­de skole ønsker å stenge skolen for undervisni­ng og ha teamsunder­visning for å redusere smitten i samfunnet betrakteli­g!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway