Varden

Selvforsky­ldt smell

Mikael Gunnulfsen startet som en av favoritten­e, men gikk på en real nedtur. Selvforsky­ldt, understrek­er han.

- Bjorn.borge@varden.no

Bjørn Borge

▶ LILLEHAMME­R

Etter 15 tunge kilometer endre telemarkin­gen som nummer 19, ett minutt bak vinner Golberg.

– Kort fortalt valgte jeg feil ski. Smøreappar­atet gjorde alt riktig, og jeg hadde to par å velge mellom. Jeg gikk for rubbede ski, det virket tryggest.

Det tok ikke lang tid før 27-åringen angret på det valget. Han tapte sekunder fra start, og det problemet ble aldri borte.

– Baller på seg

– Når skiene er feil, blir teknikken og alt annet også feil. Man står annerledes på skiene, kompensere­r på en måte for å få til mer, og så bare baller det på seg, sier Gunnulfsen.

Team Telemark har blitt kjent som fagfolk når det gjelder smøring av ski, og den anerkjenne­lsen skal de fortsatt ha, mener frontfigur­en.

– Folk har kommentert at det sikkert er 100 renn til neste gang en Team Telemark-løper ikke har bra ski, og det stemmer. Men, som sagt, jeg kunne valgt klister, og da kunne dette blitt en helt annen historie. Skiene sto der, sier han som ble kalt dagens store favoritt av Sjur Røthe før start.

VM-start?

Røthe endte som nummer to, mens Gunnulfsen ikke fikk gitt et lite hint til dem som eventuelt mente at den sterke seieren på Beitostøle­n var et blaff.

Optimisten fra Skien, som aldri har vaert kjent for å la litt motgang ødelegge mye, har fortsatt hodet hevet og blikket rett framover.

Om det holder til VM-start i Oberstdorf, gjenstår å se, men allerede i januar kommer det viktige renn der man kan vise seg VM-plass verdig.

Kunne vaert verre

– Nå blir det Sjusjøen og trening. Jeg skal slå tilbake etter dette. Etter et par dager i koma etter denne skuffelsen, sier Gunnulfsen, og er enig i at det kunne vaert verre.

– Hadde jeg prestert dette med gode ski, ville det vaert noe å tenke på.

Henrik Dønnestad ble nummer 32 og Runar Skaug Mathisen kom på plassen bak, begge drøyt halvminutt­et bak Gunnulfsen

Mikael Gunnulfsen,

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB ?? NEDTUR: Mikael Gunnulfsen gikk på en real nedtur da han gikk på feil ski under søndagens 15-kilometer. – Min feil, smøreappar­atet ga meg valget mellom to par, sier 27-åringen.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB NEDTUR: Mikael Gunnulfsen gikk på en real nedtur da han gikk på feil ski under søndagens 15-kilometer. – Min feil, smøreappar­atet ga meg valget mellom to par, sier 27-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway