Varden

Alfhild blir pensjonist, men tar på seg et viktig verv i Telemark

Selv om Alfhild Skaardal trer inn i pensjonist­enes rekker, har hun ingen planer om å hvile på laurbaeren­e. Fra 1. januar tar hun over vervet som styreleder i Telemark kunstsente­r.

- Caroline TarAngen caroline.tarangen@varden.no ▶TELEMARK

– Det er jo litt vemodig at arbeidsliv­et er over, men da er det godt å kunne bidra inn i den viktig kulturinst­itusjonen Telemark Kunstsente­r, sier hun.

Bidrar med solid erfaring

Skaardal har inntil nylig jobbet som direktør ved Norsk Bergverksm­useum, en jobb som nå erstattes av Svein Skarheim. Tidligere har hun blant annet også jobbet som kultursjef i Skien kommune.

– Akkurat nå føles det veldig deilig å bli pensjonist, men det kan jo hende jeg får litt abstinense­r etter hvert, smiler hun.

Etter 11 år i Buskerud ser hun også fram til å komme tilbake til Telemark.

– Jeg har fulgt med på Telemark kunstsente­r siden dets etablering på 80-tallet, og gleder meg til å bidra med min erfaring. Også gleder jeg meg til å jobbe sammen med Hilde Tørdal og med resten av styret, sier hun.

Stor tillit til daglig leder

Tørdal ble nylig ansatt som daglig leder ved kunstsente­ret, en åremålssti­lling på fire år. Skaardal forteller at de to kjenner hverandre fra før, og at tilliten hun har til den daglige lederen er en viktig grunn til at hun takket ja.

– Vi har møttes på flere andre arenaer i nasjonal sammenheng, og jeg har stor tillit til henne. Det gjør det mye lettere å takke ja til vervet.

Skaardal forteller at hun nå kommer til å bruke tid på å sette seg inn i kunstsente­rets arbeid, og forventer at noe av fokuset kommer til å ligge på dets økonomiske rammebetin­gelser samt regionalis­eringen.

– De økonomiske rammevilkå­rene er en utfordring for mange kulturinst­itusjoner i Norge, også i Telemark. Det er en utfordring vi må jobbe med. I tillegg er det viktig å kunne finne gode dialoger og samarbeids­former nå som Vestfold og Telemark er ett fylke, sier hun og avslutter:

– Det blir spennende.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NY JOBB: Alfhild Skaardal blir ny styreleder ved Telemark Kunstsente­r 1. januar 2021.
FOTO: PRIVAT NY JOBB: Alfhild Skaardal blir ny styreleder ved Telemark Kunstsente­r 1. januar 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway