Varden

Irritert over telefonkøe­ne til koronalukk­et bank

Leif Ekornrød (82) møter stengt dør hos DNB i Skien. Da han ringte for å komme inn hadde han femti foran seg i telefonkø.

- Tore.moen@varden.no

Tore Øyvind Moen

▶ SKIEN

– Det må da gå an i en bank å både ta imot kunder og ivareta smittevern, sier Leif Ekornrød.

Kunde i over femti år

– Jeg har vaert kunde i banken fra sekstitall­et og fulgte med videre da Skien Sparebank ble en del av DNB. Å stenge døra synes jeg er arrogant overfor oss kunder, sier han.

Begge gangene han har møtt lukket dør har det kommet andre kunder til som og er enig med ham i at banken burde holde åpent. Han ringte DNB mens han sto på utsiden.

– Jeg måtte taste ditt og datt og så sto jeg i telefonkø med beskjed om at jeg hadde over femti stykker foran meg i køen, forteller han.

Ekornrød er ikke fornøyd med at banken vil at henvendels­ene skal gå via nett og telefon. Han har fulgt med i den teknologis­ke utviklinge­n og bruker pc ofte, men vet at mange på hans alder også sliter med pc-bruk.

– Datamaskin­en og telefon kan vaere greit til mye, men ber man om råd er det til tider viktig å kunne snakke sammen under fire øyne, sier han.

Vil vaere forsiktige

– Vi prøver å vaere lydige og forsiktige. Vi har holdt åpent i lange perioder, men med økt smittepres­s mener vi nå det ikke er forsvarlig, sier banksjef Jørn Morten Tollefsen i DNB.

DNB har hatt forskjelli­g åpningspra­ksis rundt om i landet etter vurdering av lokalt smittepres­s.

– Vi holdt åpent i Skien mens Bjørvika i Oslo var stengt som ett eksempel, sier Tollefsen.

Banken stengte dørene for drop-in for snart tre uker siden og halvparten av de ansatte jobber på hjemmekont­or.

– Vi har ikke hatt mange reaksjoner på stengingen. Vi åpner dørene etter avtale og har saerlig innen naering holdt flere møter hos kundene, forteller Tollefsen.

– Vår kundeservi­cetelefon hjelper kundene fram til rette vedkommend­e slik at møter kan avtales, sier han.

Flere stengte dører

En liten byvandring i Skien sentrum viser stengte dører også hos Sparebank 1 Telemark og Sparebanke­n Sør. Utenfor Sparebank 1s lokaler Skien møtte Trond Løkken i stengt dør. – Jeg er av dem som ikke bruker nettbank så jeg vil helst inn i banken, men jeg får nøye meg med minibanken, sier han.

På nett forteller også Drangedal sparebank og Skagerrak sparebank at de er stengt for drop-in besøk.

 ?? ALL FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? OPPGITT: Leif Ekornrød (82) mener bankene burde klare å holde dørene åpne, pc og telefon er ikke alltid nok, mener han.
ALL FOTO: TORE ØYVIND MOEN OPPGITT: Leif Ekornrød (82) mener bankene burde klare å holde dørene åpne, pc og telefon er ikke alltid nok, mener han.
 ??  ?? STENGT: Trond Løkken kom til stengt dør hos Sparebank1 Telemark i Skien.
STENGT: Trond Løkken kom til stengt dør hos Sparebank1 Telemark i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway