Varden

Meghan Trainor har brukt tiden godt

Egentlig skulle hun på storstilt turné med Maroon 5. Men i stedet ble det karantene, graviditet – og innspillin­g av julealbum

-

– Vi så plutselig at naboene våre begynte å pynte huset med juledekora­sjoner i vår, som en måte å formidle glede på. Jeg har alltid vaert helt gal etter jula, og tenkt at jeg skal lage et julealbum «en gang». Det var mange tegn på at nå, nå var tiden inne, sier Meghan Trainor – kjent for storhiten «All About That Bass».

Trainor forteller at hun spilte inn sangene til julealbume­t i hjemmestud­ioet sitt. «A Very Trainor Christmas» består av seks nye låter, skrevet av artisten selv – og tolv tolkninger av amerikansk­e juleklassi­kere som «Winter Wonderland» og «White Christmas» – sistnevnte i duett med komikeren Seth MacFarlane.

Det er også flere samarbeid som har fått plass på albumet.

– «Rudolph The Red-Nosed Reindeer» ble eksempelvi­s et samarbeid med mine yngre søskenbarn, og på «Have Yourself A Merry Little Christmas» synger jeg med pappa Gary. Jeg ble overlykkel­ig da Seth takket ja, men aller gladest ble jeg da mine idoler i Earth, Wind & Fire gikk med på å synge inn låten min, «Holidays», framholder hun.

Samarbeide­t beskriver hun som en barndomsdr­øm, noe hun har hatt på den såkalte bucketlist­en.

– Det var nesten livsomvelt­ende: Det at de gikk med på å spille inn låten, og at de kunne tenke seg å gjøre en musikkvide­o med meg. De var supertrive­lige og brydde seg virkelig om at det skulle bli så bra som mulig, selv om vi fikk restriksjo­ner vi måtte følge, forklarer artisten.

Starter etter Halloween

Meghan Trainor starter julepyntin­gen rett etter Halloween, som i USA alltid feires 31. oktober.

– Jeg fyller år 22. desember, så julen har en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg starter med å høre på Frank Sinatras julealbum. Det har en så rolig og lun følelse, mener Trainor. Og legger til at ettersom hun nå er gravid, så passer det fint å bare putte på seg en romslig julegenser.

Håpet hennes er at noen kommer til å lytte til «A very Trainor Christmas» år etter år, hun vil gjerne forbindes med julen – slik Mariah Carey og «All I Want For Christmas» gjør.

– Mariah Carey tenker jeg på som julens dronning. Jeg melder meg gjerne som julens prinsesse.

– Kjipt år

At det er et spesielt år gjør at julemusikk­en kanskje får ekstra stor betydning. Det virker som både artister og musikkindu­strien har troen på dette, ettersom det slippes flere julelåter dette året enn noensinne.

– For min del handler det om at jeg vil gi folk noe å danse til – så man kan tenke på noe annet. Det har hjulpet meg i denne tiden. Musikk er terapi. Albumet er tilegnet alle som har hatt et skikkelig kjipt år. Jeg håper vi i det minste kan bringe inn litt smil og glede.

Den avlyste turneen og tiden i karantene gjorde at 26-årige Trainor og mannen, skuespille­ren Daryl Sabara, valgte å starte familie litt tidligere enn det som til da hadde vaert tanken.

– Det var jo meningen at jeg skulle på turné med Maroon 5. Å tenke på barn lå et stykke fram, men da alt det planlagte ble avlyst, så kjente jeg at «ok, da kan vi like gjerne forsøke nå». Jeg kommer til å vaere i åttende måned under julefeirin­gen med familien, så det føles ekstra koselig.

 ?? FOTO: AP FOTO: CHRIS PIZZELLO ?? JULEALBUM: Dette er året for julealbum, og Meghan Trainor er en av mange artister som har kastet seg på trenden.
FOTO: AP FOTO: CHRIS PIZZELLO JULEALBUM: Dette er året for julealbum, og Meghan Trainor er en av mange artister som har kastet seg på trenden.
 ?? FOTO: EPIC RECORDS ?? NYTT ALBUM: Slik ser omlaget til Meghan Trainors nye plate ut, «A Very Trainor Christmas».
FOTO: EPIC RECORDS NYTT ALBUM: Slik ser omlaget til Meghan Trainors nye plate ut, «A Very Trainor Christmas».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway