Varden

Tidligere juleferie for grunnskole­n

Ordførerne i Bamble, Skien og Porsgrunn flytter juleferien fram til 18. desember for grunnskole­ne.

- Alexander Lehmann alexander.lehmann@varden.no

Ordførerne i Skien, Porsgrunn og Bamble går inn for å flytte juleferien til grunnskole­ne fra 22. til 18. desember

Ordførerne i Skien, Porsgrunn og Bamble går inn for å flytte juleferien til grunnskole­ne fra 22. til 18. desember.

– Det er ulike meninger om hvordan dette påvirker smittesitu­asjonen. Men det reduserer sjansen for at mange barn må vaere i karantene gjennom juleferien, sier Porsgrunns ordfører Robin Kåss under det digitale pressetref­fet på mandag ettermidda­g.

Krevende

Skiens ordfører Hedda Foss Five innledet møtet med å si at de har ett konkret tiltak som de ønsker å innføre i de tre kommunene i Grenland.

– Det er en krevende situasjon i alle de tre kommunene våre, med jevnlige smittetilf­eller, men vi er stort sett på gult nivå. Videregåen­de skole er på rødt nivå i Skien, sier Foss Five.

Endringen som kommunene ønsker å gjøre er å ha siste skoledag 18. desember, i stedet for 22. desember.

– Det er et tiltak som vi har vurdert i flere uker, som vi nå innfører. Det er basert på smittevern­hensyn, og at vi får noen dager mellom skoleavslu­tningen og julefeirin­gen, fortsetter Foss Five.

Barnepass

Robin Kåss sier at foreldre med samfunnskr­itiske jobber vil få tilbud om barnepass.

– Løsningen som skisseres for Skien høres ut som en god måte å løse det på, men oppvekstsj­efene våre skal møtes for å diskutere dette, sier Kåss.

Må vedtas

Tiltaket må gjennom de ulike folkevalgt­e organene. Dette innebaerer at elevene mister undervisni­ng de to skoledagen­e 21. og 22. desember. For Skien sin del flyttes disse til slutten av juni neste år.

Som ved forrige Teams-møte med ordførerne la de vekt på at de ønsker å berge julefeirin­gen for barn og unge. Alle av kommunene stopper altså med fysisk undervisni­ng den 18. desember, men noen av de praktiske detaljene kan vaere ulike på hvordan kommunene løser dette.

– Vi gjør som Skien har foreslått, på en eller annen måte. Vi står sammen om dette, sier Hallgeir Kjeldal, ordfører i Bamble.

Bamble kommune vil komme med konkrete oppdaterin­ger om hvordan de løser dette på tirsdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? TIDLIGERE JULEFERIE : Under et møte på Teams med ordførerne i Grenland Ordførerne i Bamble, Skien og Porsgrunn flytter jule-ferien fram til 18. desember for grunnskole­ne.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN TIDLIGERE JULEFERIE : Under et møte på Teams med ordførerne i Grenland Ordførerne i Bamble, Skien og Porsgrunn flytter jule-ferien fram til 18. desember for grunnskole­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway