Varden

Reagerer på flere ting ved ny skole

Den nye felles ungdomssko­len i Bamble begynner å ta form, det samme gjør nye rutiner og timeplaner. FAU på Rønholt, Herre og Rugtvedt har fått meldinger fra flere bekymrede foreldre.

- Julie Anda Hovland julie.anda.hovland@varden.no

▶ Foreldre og FAU-ledere ved Rugtvedt, Rønholt og Herre reagerer på flere ting ved den nye storskolen i Bamble. Blant annet fortviler de over timeplanen på ny storskole: Rektor på sin side forteller at mye foreløpig er uklart, til tross for skolestart om et halvt år.

Skoleåret 2021 skal ungdom fra hele Bamble kommune samles på en felles ungdomssko­le på Grasmyr.

For ungdommer fra Rønholt, Herre og delvis Rugtvedt blir det lang skolevei og mange av elevene er avhengig av bussene som skal settes opp til og fra skolen.

– Det planlegges at elevene på Bamble ungdomssko­le slutter kl. 14.40 og 14.45 de fire dagene med fem timers undervisni­ng. En dag slutter elevene klokken 12.00, skriver rektor ved den nye skolen, Atle Rønning Kauppinen, i et brev til FAU-lederne.

Det får FAU og foreldre til å reagere.

Sent hjemme

– Man kan jo ikke lage en timeplan for laererne, sier en fortvilt FAU-leder ved Rugtvedt skole, Monica Berthelsen.

En så sen slutt, fire dager i uken, gjør nemlig at de som bor lengst unna risikerer å ikke komme hjem før sent på ettermidda­gen.

– Elevene som bor lengst unna risikerer å ikke kommer hjem før 16.30, fire dager i uken. Det er sent. Det er gjort et vedtak på at bussturen ikke skal ta mer enn 45 minutter for alle elever fra Grasmyr, men det avhenger av direkte busser til Rørholt og Dørdal for eksempel. Skal disse bussene stoppe andre steder, og kanskje innom Valle risikerer elevene halvannen time på buss hver vei, sier FAU-nestleder på Rønholt, Oscar Dahl.

FAU-lederne skjønner ikke hvorfor skolen ikke kan legge opp til å vaere ferdig i rimelig tid fem dager i uken.

– Det er klart at det hadde hjulpet. Da hadde elevene kommet hjem i rimelig tid, sier Oscar Dahl.

De ønsker ikke å skape «storm i vannglass» men mener det er viktig å synliggjør­e utfordring­en med store avstander i kommune.

Rektor ved den nye storskolen, Atle Rønning Kauppinen, forteller at det er flere og komplekse grunner til valget om fire lange, og en kort skoledag.

– Enkelt sagt er det for at logistikke­n skal gå opp. Det er en voldsom logistikk og et puslespill som skal gå opp, sier han.

Dårlig kommunikas­jon

– Vi er jo egentlig veldig fornøyd med den nye skolen og gleder oss veldig, men informasjo­n og ting må komme på plass nå. Vi vet ingenting og det er et halvt år til elevene begynner der, sier Dahl.

FAU-lederne stiller seg undrende til flere punkter, som fritidsakt­iviteter, kantine og skoleskyss. Her mener de informasjo­n og kommunikas­jonen har vaert dårlig og sen.

Rønning Kauppinen mener på sin side at det ikke har vaert nødvendig med et møte tidligere.

– Foreløpig er det veldig mye som er uklart. Jeg er opptatt av å ha fakta, og ikke komme med ting en tror. På nyåret er mye klart og til våren vil vi ha et møte, forteller han.

FAU-lederne mener det er for sent med et møte når alt er spikra.

– Vi planlegger et møte med

FAU-lederne nå der vi skal kreve et møte med politikere og skoleledel­se før året er omme. Det ser ut som mange ting skal bli vedtatt allerede på nyåret, mens det ikke er planlagt møte med oss til våren, sier Dahl.

 ?? FOTO: JULIE ANDA HOVLAND ??
FOTO: JULIE ANDA HOVLAND
 ??  ?? SPØRSMÅL: FAU-representa­ntene fra Rønholt, Rugtvedt og Herre har mange spørsmål knytte til den nye felles ungdomssko­len i Bamble. Her nestleder i FAU på Rønholt Oscar Dahl, og FAU-leder på Rugtvedt Monica Berthelsen.
SPØRSMÅL: FAU-representa­ntene fra Rønholt, Rugtvedt og Herre har mange spørsmål knytte til den nye felles ungdomssko­len i Bamble. Her nestleder i FAU på Rønholt Oscar Dahl, og FAU-leder på Rugtvedt Monica Berthelsen.
 ?? FOTO: JULIE ANDA HOVLAND ??
FOTO: JULIE ANDA HOVLAND
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? REKTOR: Atle Rønning Kauppinen blir rektor på den nye store skolen i Bamble.
FOTO: BJØRN BORGE REKTOR: Atle Rønning Kauppinen blir rektor på den nye store skolen i Bamble.
 ?? FOTO: JULIE ANDA HOVLAND ?? NY: Bamble ungdomssko­le snart klar.
FOTO: JULIE ANDA HOVLAND NY: Bamble ungdomssko­le snart klar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway