Varden

- Vi er på vei oppover

Et virus som beveger seg på kryss og tvers og en smittetren­d som er stigende. Porsgrunn har på en drøy måned hatt 63 koronasmit­tede.

- Tone Lensebakkn tone.lensebakke­n@varden.no

– Det er viktig at folk holder seg mest mulig unna andre, sier ordfører i Porsgrunn Robin

Kåss, til Varden mandag formiddag.

– Vi har en stigende trend og vi ser at viruset beveger seg på kryss og tvers, spesielt internt i Grenland. Vi er i bølge nummer to. På nasjonale nyheter ser vi at smittetall­et går ned mange steder. Her er det motsatt situasjon. Vi er på vei oppover og det må vi prøve å få snudd før jul, sier Kåss. Siden mars har Porsgrunn hatt 109 koronasmit­tede – ifølge tall fra msis. I november var tallet 50, i desember har kommunen fått 13 nye tilfeller. Vestfold og Telemark fylkeskomm­une meldte søndag kveld om at både elever og laerere ved Porsgrunn videregåen­de skole er satt i karantene.

– Årsaken er at en elev nå er definert som naerkontak­t til en smittet person, opplyser fylkeskomm­unen.

– Det er snakk om to grupper og totalt syv laerere som må i karantene Fredag kveld ble det registrert seks nye tilfeller av koronasmit­te i kommunen.

Lørdag opplyste ordfører Robin Kåss at et av disse er tilknyttet en av kommunens barnehager.

– Et av smittetilf­ellene med koronaviru­s rapportert er tilknyttet Skogtoppen barnehage på Stridsklev i Porsgrunn. Kommuneove­rlegen har i samråd med barnehagen­s ledelse stengt barnehagen til det er gjennomfør­t ytterliger­e testing og vi har mer informasjo­n, sier Kåss. Nå venter kommunen på testresult­at som var ventet å komme i mandag eller tidlig tirsdag.

 ?? FOTO: PER ARNE RENENSTRAU­M ?? MÅ SNU FØR JUL: Deterkortt­id til jul og smittetren­den i Porsgrunn er stigende.
FOTO: PER ARNE RENENSTRAU­M MÅ SNU FØR JUL: Deterkortt­id til jul og smittetren­den i Porsgrunn er stigende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway