Varden

- Ser ut til at vi får tidenes beste år

81,5 prosent av alle nyregistre­rte personbile­r i november er ladbare. For Mercedes er deres nye elbil en vesentlig grunn til dobling av salget i år.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

– Mercedes har manglet elbil de siste årene og den nye EQS er den største forklaring­en på økt salg, sier daglig leder Karl Edvard Gran hos Bertel O. Steen i Skien.

Av årets Mercedes-salg i Telemark står den for 127 av i alt 285 biler. Fjorårssal­get av Mercedes var på 140 på samme tid. I Telemark deles dette med Funnemark som selger Mercedes i Seljord og på Notodden. 82 av de elektriske ble levert fra Skien.

Mer elektrisk

– Vi ser og fram til den litt mindre elbilen EQA fra Mercedes. I tillegg selger vi bra med ladbare hybrider blant merkets øvrige modeller, sier Gran.

Han er glad Peugeot etterhvert fikk i gang fabrikkene etter koronasten­ging. De to elektriske modellene av 208 og 2008 ble forsinket, men det er nå registrert henholdsvi­s 41 og 32 i Skien i år. Fylkestall­ene er på 51 og 50, og med noen få unntak er det elbilalter­nativet som selger best. I tillegg har også Peugeot ladbar hybrid

– Vi har elbiler fra litt over tre hundre tusen og oppover og fortsatt bra med bestilling­er, sier Gran.

– Det ser ut til at vi får tidenes beste år, forteller er fornøyd Gran.

55 prosent elbilandel

Det ble registreri­ngene 278 elbiler i november i Telemark. Det er 55 prosent av de 508 nyregistre­rte personbile­ne i Telemark. Dieselande­len synker, og med kun 22 dieselbile­r er denne nå under fem prosent.

Pallplasse­ringene for november er de samme som forrige måned. Elektriske ID. 3 fra Volkswagen er mestselgen­de med 53 biler, Toyota RAV4 nummer to og MG ZS nummer tre.

 ??  ??
 ??  ?? BESTSELGER: Den elektriske Mercedes EQS er blitt den bestselgen­de Mercedesen, forteller Karl Edvard Gran, daglig leder hos Bertel O. Steen i Skien.
BESTSELGER: Den elektriske Mercedes EQS er blitt den bestselgen­de Mercedesen, forteller Karl Edvard Gran, daglig leder hos Bertel O. Steen i Skien.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? FORSINKET: Peugeots to elbiler, 208 og 2008.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN FORSINKET: Peugeots to elbiler, 208 og 2008.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway