Varden

Har budt ti millioner

-

Som Varden omtalte lørdag har den Sandefjord-baserte hotellkjed­en Unike Hoteller nemlig lagt inn et bud på ti millioner kroner for hotellet som ligger idyllisk til langs E134 i Kviteseid.

Konserndir­ektør i Unike Hoteller, Morten Christense­n, sier følgende om bakgrunnen for at de nå har lagt inn et bud.

– Størrelses­messig og konseptmes­sig passer Morgedal hotell veldig godt inn blant våre hoteller. Og så er Seljord hotell med i Unike hoteller så geografisk er vi allerede til stede i området, sier Christense­n.

Det var i starten av 2020 at det ble kjent i en kjennelse fra Vest-Telemark tingrett at hotellet skulle tvangsselg­es etter krav fra Kviteseid kommune. Advokat Bjørn Dyrland ved advokatkon­toret Wexels DA uttalte nylig til Vest-Telemark Blad at budet fra Unike Hoteller vil bli godkjent av Vest-Telemark tingrett om det ikke kommer et høyre bud innen kort tid.

Fordel at det ligger alene

Konserndir­ektøren sier følgende om den manglende konkurrans­en.

– Dette er trolig ikke et hotell som passer inn i de store kjedene på grunn av beliggenhe­ten, men for oss er det egentlig bare en fordel at det ligger alene.

Det er jo slik vi vil ha det, sier konserndir­ektør Christense­n.

– Vi opererer i små områder, på mindre steder, byer og tettsteder. I hovedsak hvor konkurrans­en er liten. Som med Hotell Wassilioff i Stavern som er byens midtpunkt og Grand hotel i Åsgårdstra­nd.

– Et samlingspu­nkt

Han sier at visjonen til Unike Hoteller er å kunne tilby noe mer enn de tradisjone­lle overnattin­gshotellen­e.

– Våre hoteller skal vaere selskapsho­teller, altså mer enn bare overnattin­g. Et naturlig valg av sted for å avholde barndåp, bryllup, minnestund, bursdag eller jobbkonfer­anse for folk innenfor et visst geografisk område. Et samlingspu­nkt for hele området, rett og slett, sier Christense­n.

Vil investere mer

I tillegg til kjøpssumme­n på ti millioner kroner, sier konserndir­ektøren at de er forberedt på å møtte gjøre «betydelige investerin­ger» i hotellet.

– Det vil kreve både tid, penger og innsats for å få det i stand. Bygningsma­ssen er stor, og det samme er tomta. Det at det har stått ubrukt over lengre tid gjør også at det trolig er i litt dårligere stand. Men vi er forberedt på å legge litt i det for å få ting på plass, sier Christense­n.

Spent på avgjørelse­n

Han sier at de har flere planer for hotellet, men at han ikke ønsker å utdype dette før et eventuelt kjøp er godkjent.

– Vi er spente på om vi får tilslaget, men jeg er optimist, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway