Varden

Vil ha gratis parkering ti

For å gi en hjelpende hånd både til butikkdriv­ere og koronabeky­mrete kunder, så ønsker Høyre at det skal vaere gratis å parkere i Skien sentrum fram mot jul.

- Fredrik.nordahl@varden.no

Fredrik Nordahl

▶ SKIEN

I bystyret neste uke kommer det en forespørse­l fra Høyre til ordfører Hedda Foss Five (Ap). Høyre ber ordføreren om å åpne for å stemme over om det bør bli gratis parkering i sentrum før jul eller ei.

Omsetnings­tap

Det er gruppelede­r Emilie Schäffer som ber ordføreren få behandlet saken så fort som mulig. I forespørse­len skriver Schäffer blant annet at «På grunn av koronasitu­asjonen opplever handels- og servicenae­ringen store omsetnings­tap, fordi folk holder seg hjemme og er på sine hjemmekont­or. For mange naeringsdr­ivende betyr at det at kundegrunn­laget er borte, saerlig i sentrum. I tillegg ser vi at mange benytter seg av netthandel, fordi det av smittevern-hensyn for mange føles tryggere.»

Videre skriver Høyre-toppen at «Mange opplever å vaere permittert eller å ha mistet jobben etter at koronaepid­emien rammet oss. Det vil kunne vaere en ekstra håndsrekni­ng for disse familiene å la parkeringe­n vaere gratis de få timene man benytter seg av sentrumsbu­tikkene til juleinnkjø­p.»

Støttes

Schäffer spør Foss Five rett ut om «Vil du sette i gang et slikt tiltak nå før jul?»

Om det blir sånn eller sånn, det må man nesten vente på til bystyremøt­e avholdes torsdag og fredag neste uke. Men en runde hos de ulike partiene tyder på at gratispark­eringen kan bli en realitet.

– Ja, det kan vi fint støtte, sier Mona Nicolaysen i Miljøparti­et.

– Ja, det høres ut som en god idé, sier Fremskritt­spartiets Jørn Inge Naess.

– Støttes fullt ut, og rådhusplas­sen bør gjenåpnes for parkering, sier Tomas Bakken i Bypartiet.

Erik Naes heller ikke.

– Det er et forslag vi vil lytte til og vurdere. For at dette skal fungere, så er det en forutsetni­ng at de som arbeider i byen ikke beslaglegg­er parkerings­plassene. Derfor må innføring av gratis parkering i sentrum skje i naert samarbeid med arbeidsliv og naeringsli­v i sentrum, sier Naes.

Rune Mathisen i Rødt mener døra til Bygarasjen bør åpens.

– Gratis parkering i Bygarasjen fram til jul kan vaere en god idé, sånn at folk blir bedre kjent med det gode parkerings­tilbudet vi faktisk har i sentrum, sier han.

I tvil

i KrF avviser det

Varaordfør­er Trond Ballestad i Senterpart­iet er imidlertid ikke skårsikker på hva som bør gjøres.

– I Skien drifter kommunen kun gateparker­ing i sentrum. De øvrige plasser driftes av andre. Dersom det skal innføres gratis parkering må jo dette vaere noe alle disse selskapene også er enig i. Hvis det bare skal gjelde gateparker­ing, kan jo dette fort medføre at ansatte som jobber i butikker eller på kontorer i sentrum benytte dette tilbudet. Ikke lett dette her, men vi håper at flest mulig uansett benytter butikker i vår kommune, sier Ballestad.

Rolf Erling Andersen i Ap vil avvente litt.

– Hos oss må vi nok drøfte i en større gruppe. Det er vel en utfrodring at parkerings­plasser kan bli beslaglagt av ansatte på kontorer og butikkansa­tte, sier Andersen.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FORSLAG: Emilie Schäffer i Høyre mener det vil vaere klokt å ha gratis parkering i Skien sentrum fram mot jul.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN FORSLAG: Emilie Schäffer i Høyre mener det vil vaere klokt å ha gratis parkering i Skien sentrum fram mot jul.
 ??  ?? BØR ÅPNES: Om det skal bli gratis å parkere parkering igjen.
BØR ÅPNES: Om det skal bli gratis å parkere parkering igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway