Varden

Historisk julaften: – Det blir en jo helt ny opplevelse, og det blir en julegudstj­eneste en alltid vil huske

Fred Arve Fahre i Telemark menighet er i gang med å forberede årets julegudstj­eneste, som i år vil foregå utendørs på Skidarbane­n.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

«Det kan jo vaere at minusgrade­ne biter godt i taerne da, så i løpet av en halvtimes tid bør mye vaere unnag jort» Fred Arve Fahre, prest

Presten er den første til å innrømme at han er spent foran den noe spesielle julegudstj­enesten som i år står for dør.

– Det blir en jo helt ny opplevelse, og det blir en julegudstj­eneste en alltid vil huske. Jeg har aldri hørt om noen som har holdt en gudstjenes­te på en fotballban­e – på julaften før. Det blir spennende og vi gleder oss veldig, sier Fahre.

God nabo

Ideen om å arrangere en utegudstje­neste kom som følge av strenge koronarest­riksjoner.

– Vi ønsker at så mange som mulig skal få oppleve julebudska­pet, og i den tiden vi er i nå tror jeg det er ekstra viktig for folk å høre det. Skulle vi hatt det innendørs måtte vi sagt stopp ved 50 personer. Ute i Guds frie natur kan vi vaere opptil 200, og vi vet at mange ønsker å komme, sier Fahre.

Løsningen ble menigheten­s naermeste nabo, Skidar-banen.

– Vi ringte og spurte om det var mulig å få låne banen. Skidar svarte umiddelbar­t ja. Vi har god dialog med idrettslag­et. Vi bygger ny kirke ikke langt fra banen, så Skidar er en god nabo å ha – både for Skauen skole og menigheten, skryter han.

Gleder seg

Fahre understrek­er at de følger smittevern­reglene til punkt og prikke, og at alle som tar turen skal kunne føle seg trygge.

– Banen er stor og det er mange kvadrat å ta av. Det blir påmelding slik av vi vet hvem som kommer, så det skal vaere trygt å vaere her, sier presten.

Han legger ikke skjul på at han gleder seg den store dagen.

– Jeg gleder meg veldig til å lese fra juleevange­liet, og til å trekke fram det vi skal prate litt ekstra om i år, nemlig det englene sier til gjeterne på marken: "Frykt ikke. Vaer ikke redde" Det tror jeg er ord mange som trenger å høre i disse dager.

Håper på snødryss

Han tør ikke forskutter­e noe som helst, men håper i det lengste at vaeret spiller på lag når julen ringes inn på kunstgress­et på Skidar klokken 15.00 julaften.

– Vi tåler det meste, men håper å unngå øs-pøs-regnvaer. Vi hadde nok klart det også, men vi håper på fine forhold – gjerne med litt snødryss.

Ettersom årets julegudstj­eneste foregår utendørs lover presten og ikke dra det ut.

– Det kan jo vaere at minusgrade­ne biter godt i taerne da, så i løpet av en halvtimes tid bør mye vaere unnagjort. Vi rekker noen julesanger og en liten tale før Jostein Fahre avslutter med "O helga natt". Det har i flere år vaert en helt fantastisk opplevelse. Det blir stort, sier han.

Presten understrek­er at arrangemen­tet er åpent for alle, men at alle som ønsker å ta turen må melde seg.

– VI har en påmelding som vi har gitt ut internt i menigheten. Den vil vi også legge ut på våre nettsider: delktelema­rk. no. Men vi må si stopp ved 200, men det blir også mulig å følge gudstjenes­ten på Facebook. Vi har en lukket Facebook-gruppe i menigheten hvor vi stort sett streamer det vi gjør, sier Fahre.

 ??  ?? GLEDER SEG: Fred Arve Fahre gleder seg til å holde julegudstj­eneste utendørs på Skidar-banen julaften.
GLEDER SEG: Fred Arve Fahre gleder seg til å holde julegudstj­eneste utendørs på Skidar-banen julaften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway