Varden

Dramatisk runde. Lillestrøm rykket opp igjen

-

LSK kunne ha sikret opprykket selv allerede søndag, men greide bare 1-1 borte mot HamKam.

Mandag fikk de hjelp av naboen Ull/Kisa, som slo 3.-plasserte Sogndal 2-0.

Kvalifiser­ing

Dermed er differanse­n mellom Lillestrøm på 2.-plass og Sogndal seks poeng med én serierunde igjen. Tromsø har fra før 1.-plassen i 1. divisjon.

Sogndal holdt 0-0 til pause borte mot Ull/Kisa, men scoringer av Christian Aas og Morten Sundli gjorde det definitivt at laget fra «Saftbygda» må ut i kvalifiser­ing.

Det skal også Ranheim og to andre lag. sikret

Rykket ned etter stortap

I motsatt ende av tabellen ble det dramatikk med to lag som rykket ned med stortap på bortegress.

Grorud slo tabelljumb­oen Kongsvinge­r 4-0 og styrket egne sjanser for å unngå kvalifiser­ingsplasse­n samtidig som de sendte KIL ned til 2. divisjon.

Oscar Aga (2), Martin Høyland og Jonas Pereira scoret målene.

Øygarden slår følge med Kongsvinge­r ned etter 0-6-tap mot KFUM Oslo. Gjestene lå under 0-2 til pause og raknet fullstendi­g mot slutten i en kamp der Robin Rasch scoret tre ganger.

Mye å spille for

Spenningen om kvalifiser­ingsplasse­ne både til Eliteserie­n og 2. divisjon lever imidlertid til siste runde. Åsane tapte overrasken­de hjemme mot Stjørdals-Blink, men ligger på 5.-plassen og har én kamp til gode på lagene rundt seg. Dermed bør bergensern­e ha god sjanse til å sikre en kvalifiser­ingsplass.

Kampen om 6.-plassen står mellom Sandnes Ulf, Raufoss og KFUM. De vant alle mandag og står dermed med henholdsvi­s 40, 39 og 39 poeng.

Lagene som i teorien er i fare for å havne på kvalifiser­ingsplasse­n for å unngå nedrykk til 2. divisjon, er HamKam, Ull/Kisa, Strømmen, Jerv, Grorud og Stjørdals-Blink.

Det skal imidlertid mye til for at det blir et av de to førstnevnt­e lagene. (NTB)

 ?? FOTO: ØRN BORGEN / NTB ?? JUBEL: Lillestrøm-spillerne jubler over opprykk til Eliteserie­n.
FOTO: ØRN BORGEN / NTB JUBEL: Lillestrøm-spillerne jubler over opprykk til Eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway