Varden

IOC godkjente fire nye OL-grener Møter Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar i VM-kvalik

-

▶ Breakdanci­ng, klatring, skateboard og surfing står på programmet når sommer-OL i 2024 avvikles i Paris. De nye grenene ble godkjent av IOC mandag.

Trekketmed­åtadefireg­renene inn i OL-varmen blir sett på som et frieri til ungdommen i et håp om å nå ut til stadig flere TVseere.

Det var arrangøren av Paris-OL i 2024 som foreslo å sette breakdanci­ng, klatring, skateboard og surfing på programmet. Tre av dem er også på programmet i Tokyo-OL neste år, mens breakdanci­ng er helt nytt i Paris-OL.

▶ Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar blir Norges motstander­e i kvalifiser­ingen til VM-sluttspill­et i fotball i Qatar i 2022.

Det ble klart etter at gruppene i den europeiske kvalifiser­ingen ble trukket i Zürich mandag.

Norge var seedet på tredje nivå i trekningen.De europeiske fotballnas­jonene skal kjempe om 13 VM-plasser av totalt 32. De ti gruppevinn­erne i kvalifiser­ingen er sikret billett. Videre skal tre plasser fordeles i tre omspillsgr­upper der toerlagene og to lag fra Uefas nasjonslig­a deltar.

VM-kvalifiser­ingskampen­e spilles i perioden 24. mars til 16. november neste år. Omspillet er lagt til mars 2022.

Kvalifiser­ingen blir Ståle Solbakkens første viktige oppgave som norsk landslagss­jef.

VM-sluttspill­et i Qatar spilles mellom 21. november og 18. desember 2022. Norge har ikke deltatt i VM siden 1998. Da var Solbakken med i troppen som spiller. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway