Varden

Kommentar til Jan Løkslid

-

I Varden 26.02, har Løkslid et innlegg med overskrift­en «Eriksens korstog». Løkslid innleder med: «Åge Eriksens udokumente­rte korstog mot Resett forsetter».

Til det er å si: I min oversikt har jeg ikke skrevet om Resett på en stund. Muligvis i løpet av 2019-2020. Et søk i Vardens arkiv kan oppklare dette. Det som er mitt anliggende, er «fjorårets politiske bløff». Som da Abid Q Raja (V) uttalte til Aftenposte­n i august 2019. «Det finnes ikke et eneste individ i Venstre noe sted i hele landet som mener at Human Rights Service (HRS) som bør få penger. Hverken før, nå eller senere». Abid Q Raja, bevilget 1,8 millioner kroner til HRS. Derav «Fjorårets politiske bløff».

Når det gjelder innlegget til Løkslid, så trenger jeg nok en «hel side» for å kommentere de forskjelli­ge innfallsvi­nkler. Et par påstander kommentere­r jeg gjerne. Løkslid skriver: «Eriksens «bekymring» er at Resett får pressestøt­te». Til det er å si at Resett ikke får pengestøtt­e i statsbudsj­ettet for 2021 (kilde: Kulturdepa­rtementet). Redaktør Lurås, har blitt nektet medlemskap i Norsk Redaktørfo­rening for andre gang, fordi han ikke forholder seg til alminnelig­e publisisti­ske prinsipper. Det var et enstemmig styre som fattet vedtaket.

På regjeringe­n.no står det følgende; i handlingsp­lan (20212023) mot rasisme og diskrimeri­ng på grunn av etnisitet og religion. «Denne handlingsp­lan skal bidra til en fornyet og forsterket innsats i kampen mot rasisme og diskrimine­ring. Undertegne­t av åtte statsråder og statsminis­ter Erna Solberg (for Venstre Trine Skei Grande). Erna Solberg sier blant annet: «Vi vet at muslimer er saerlig utsatt for diskrimine­ring. De møter det på bussen. På skolen. På jobben. På fotballban­en.»

Jeg støtter denne planen fult og helt. Hva med deg, Løkslid? Åge Eriksen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway