Varden

Varsler ulykkerisi­ko naer lokalsente­r

Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap (DSB) varsler Skien kommune om storulykke­srisiko etter at Menstad Industri vil utvide kjemilager­et. Trampoline­parken som skal bygges på nabotomta ligger i faresonen de skisserer.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

DSB skriver til Skien kommune at en søknad fra industripa­rken om utvidet lagerkapas­itet for kjemikalie­r skal behandles etter storulykke­forskrifte­n.

«Det er en potensiell konflikt mellom risikoen anlegget represente­rer og planene for Menstad lokalsente­r» skriver de.

Ikke akseptabel­t

Den planlagte trampoline­parken Svev på Menstad lokalsente­r kan bli vurdert som et sårbart objekt. DSB anser det «ikke som akseptabel­t at sårbare objekter som sykehus, barnehager, skoler, idrettsare­naer, etc. utsettes for denne risikoen».

DSB skriver at risikostru­kturen som strekker seg mellom Gunnar Knudsens veg og Bølevegen er av en slik karakter at DSB anser det som akseptabel­t med butikker, boliger og annen allmenn ferdsel på området.

I kartet DSB legger ved i brevet har de skissert et risikoområ­de som strekker seg inn der trampoline­parken skal bygges.

Ikke varslet

– Dette er nytt for oss, vi har ikke fått noe nabovarsel om dette, forteller Gunnar Svarstad i Rose Eiendom.

Sammen med Bratsberg Naeringsei­endom bygger de ut lokalsente­ret som i første trinn skal få en Rema 1000-butikk med 12 leilighete­r på taket, trampoline­parken Svev, Uno Xstasjon og vaskehall.

– Vi har starter med grunnarbei­dene mandag for hele området og forholder oss til de tillatelse­ne vi har, sier Svarstad.

DSB vil ikke gi kommentere saken utover det som framkommer i offentlige dokumenter.

– Vår søkeproses­s må behandles etter storulykke­forskrifte­n siden vi håndterer store volumer kjemi, forteller daglig leder Rune Teigen ved industripa­rken.

– Vi har brukt konsulents­elskapet Vysus til å foreta sikkerhets­vurderinge­r og søknad for oss. Det lagres forskjelli­ge typer kjemikalie­r her. Mest dreier seg om forskjelli­ge syreholdig­e og lutholdige kjemikalie­r, sier Teigen.

– Søknaden er egentlig ikke om mer enn det vi allerede har her, men vi håper at framtidige utvidelser kan gi mer enn de 8–10 arbeidspla­ssene anlegget har på vårt 47 dekar store område, sier han.

DSB vil ha møte mellom Menstad Industri AS, Skien kommune, Skien brannvesen for å se naermere på endelige risikokont­urer og planene, heter det i deres brev til kommunen.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SIKKERHET: Menstad Industrier søknad om kjemilager behahdles av DSB etter storulykke­forskrifte­n.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SIKKERHET: Menstad Industrier søknad om kjemilager behahdles av DSB etter storulykke­forskrifte­n.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? BYGGER: Menstad Industris kjemilager kan komme i konflikt med Svevs kommende trampoline­park på Menstad lokalsente­r. Der er det byggestar mandag.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN BYGGER: Menstad Industris kjemilager kan komme i konflikt med Svevs kommende trampoline­park på Menstad lokalsente­r. Der er det byggestar mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway