Varden

En skandale

-

Mange karakterst­ikker er kommet fram knyttet til håndtering av den alvorlige smitten i Grenland. Fredag formiddag hadde Statsforva­lteren møte med HDIR, FHI og de tre kommunene i Bamble, Porsgrunn og Skien.

Utrolig, men sant, verken Hedda Foss Five i Skien eller Hallgeir Kjelldal i Bamble har hørt det det samme som Robin Kåss i Porsgrunn. Dette henger ikke på greip.

I Varden 08.05, har redaktør Tom Erik Thorsen, en artikkel hvor han skriver blant annet: «Det som har skjedd i lokalpolit­ikken i Grenland denne uken, er noe av det mest forunderli­ge jeg har sett så lenge jeg har jobbet som journalist. Og det begynner å bli en stund». Jeg tror på han.

Hva sa så Kåss? Han ønsket å innføre statlig styring. Det var kun Porsgrunn som ønsket dette. På dagsrevyen 07.08, sier varaordfør­er Trond Ballestad at «vi har konkludert med at tiltakene (i Skien) er tilstrekke­lig for å håndtere situasjone­n».

På regjeringe­n.no 08.05 står det blant annet følgende: «Innfører strenge regionale tiltak i Bamble, Porsgrunn og Skien.» «Det er en raskt økende smitte i Grenlands-området, og situasjone­n er alvorlig og uoversiktl­ig. Kommunens arbeid med smittespre­dning og testing er under press. For å få kontroll med smitten innfører regjeringe­n strenge regionale tiltak, skriver helse- og omsorgsmin­ister Bent Høie».

Regjeringe­n har vedtatt å innføre statlig tiltak 5A, hvis ikke dette virker, kan det vaere aktuelt å stenge helt ned. Hva med den lokale håndtering­en i Skien? Kommunens vurdering som om de har kontroll, er ikke tilstedeva­erende. Slutter meg til Bård Hoksrud, som omtaler den politiske smittevern­debatten mellom de to kommunene som et «freakshow». For meg er det en skandale. Åge Eriksen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway