Varden

Skal spille de tre første på bortebane

Odd fikk flyttet 16. mai-kampen og må spille fire kamper på 13. dager i mai. I juni venter fem kamper, hvor hele fire er borte – tre av dem på rad.

- Nils-Tore Olsen nils.tore.olsen@varden.no

▶ SKIEN

Norges Fotballfor­bund (NFF) lyttet til Odd og utsatte 16. maikampen borte mot Stabaek. Det hjelper, men bare litt.

For i et allerede tett kampprogra­m skal Jan Frode Nornes og co. få kjørt seg.

Fire på 13

Odd starter nemlig sesongen med fire kamper på 13 dager i mai (se faktaboks).

– Først og fremst er jeg glad for at NFF og Stabaek sa ja til å skyve på 16. mai-kampen i tre dager. Det er riktig nok ikke optimalt om vi kommer ut av karantenen fredag eller lørdag, men det hjelper. Sånn er situasjone­n nå. Dessuten har vi et bra treningsgr­unnlag, sier Oddtrenere­n.

– Det største problemet er at vi ikke vet når vi kommer ut av karantenen enda. Dag sju er torsdag. Da skal vi testes igjen. Svaret kommer fredag eller lørdag. Uten ytterliger­e smitte får vi kanskje trene to-tre ganger før seriestart. Det er i knappeste laget med forberedel­ser.

Fire borte

Så venter fem kamper på 19 dager i juni. Hele fire av dem er borte – og tre av dem på rad! Og … Sånn går nu dagan. På rekke og rad kommer det bortekampe­r i juni. 12. juni skal de til Kristiansu­nd. 16. juni venter Vålerenga i Oslo før turen går til Bergen fire dager senere.

– Alle får to hjemmekamp­er og to bortekampe­r på rad i en sesong. At vi fikk tre har med andre ting å gjøre. Vålerenga skal spille europacup, samtidig skal vi bytte kunstgress­et. Det beste tidspunkte­t ble mellom de to bortekampe­ne i Kristiansu­nd og Bergen. Det er uvanlig, men vi skal takle det, tror Nornes.

For ordens skyld er det også en bortekamp til i juni (Mjøndalen)

Detaljene avgjør

Nornes forstår at noen tenker at topptrente fotballspi­llere ikke har noen problemer med én drøy ukes pause fra fellestren­ingene. Det har de nødvendigv­is ikke som individer, men som lag er det detaljer som kan avgjøre.

– Spillerne mister, i en av de viktigste periodene, over én uke med alle typer start- og toppbevege­lser i kampsituas­joner, sprinter, kroppskont­akt, skudd, pasninger, gjennomspi­ll og så videre. Dette får man ikke av å trene alene. Hvis en spiller ikke får løpt antall meter sprint i løpet av en uke på trening, så blir det også vanskelig i kamp, forklarer treneren.

– Og som lag er det lenge å vaere uten spill/motspill i sju dager rett før seriestart. Man må gjøre dette regelmessi­g for å oppretthol­de nivået. Husk at dette er toppidrett og at det er detaljene som avgjør, legger han til

– Og det har også litt med spillernes risiko for skader å gjøre. Når man får slike perioder så går det greit i kamp nummer én og to, før kjøret kommer i kamp tre og fire. Det merket Kevin Egell, Vebjørn Hoff, Espen Ruud og Steffen Hagen i fjor. Situasjone­n er heldigvis litt annerledes nå. Vi har et bra grunnlag og skal likevel klare det, men det er selvfølgel­ig ikke ønskelig med en slik urytmisk periode inn mot vår seriestart.

 ??  ??
 ??  ?? FRYKT: Jan Frode Nornes (midten) frykter skader i et tett kampprogra­m. Her fikk Joshua Kitolano en smell på treningen i forrige uke.
FRYKT: Jan Frode Nornes (midten) frykter skader i et tett kampprogra­m. Her fikk Joshua Kitolano en smell på treningen i forrige uke.
 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ??
FOTO: NILS-TORE OLSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway