Varden

Grunnarbei­dene starter denne uka

Denne uka starter grunnarbei­dene for Menstad lokalsente­r. En ny gang- og sykkelvei skal lages under fylkesveie­n. Fra før er det en «hemmelig» kulvert under jernbaneli­nja som utbyggerne vil ta i bruk.

- Tore Øyvind Moen tore.moen@varden.no

– Jeg bor selv på Borgestadh­olmen og det er mange naboer som har spurt meg om det blir atkomst til lokalsente­ret uten å måtte opp på fylkesveie­n, sier Gunnar Svarstad, prosjektut­vikler i Rose Eiendom.

For beboerne på Borgestad vil Rema 1000 på Menstad lokalsente­r bli naerbutikk.

Butikk og bolig

Sammen med Bratsberg bygger de lokalsente­ret som i første byggetrinn skal romme en Rema 1000 butikk med 12 leilighete­r på taket, Uno-X stasjon og trampoline­parken Svev.

– Vi snakker med kommunen om bedre tilrettele­gging for gående og syklende fra Borgestad sentrum. Stasjonsve­gen, som går forbi Borgestad stasjon, går mellom hovedspore­t mellom byene og sidesporet til Skeidarlag­eret. For vår del er det viktig at atkomsten via kulverten under sidesporet sikres, sier han.

Sammen med undergange­n de skal bygge under fylkesvege­n, vil det gi turveg mellom nedre og øvre del av Borgestad/ Menstad-området uten å måtte krysse den trafikkert­e hovedveien.

Sjekket grunnen

Grunnarbei­dene er det entreprenø­rfirmaet Tveter og Lund som tar seg av.

Etter Gjerdrumsk­redet valgte utbyggerne å ta en ekstra runde med grunnunder­søkelser. Firmaene Multiconsu­lt og Grunntekni­kk har undersøkt området.

– Det er ikke langt til fjell, men vi velger å forankre paelene til fjell og velger i stor grad å følge terrenget. Det reduserer og kostnaden som er beregnet til 22 millioner kroner, langt under tidligere beregninge­r, forteller Svarstad.

Entreprenø­r for byggene er ikke valgt ennå, men Svarstad regner med at Rema 1000-forretning­en står klar før jul neste år.

I det andre byggetrinn­et skal det gjøres klart for firmaet Padel. De satser på padeltenni­s, en variant av vanlig tennis. Sporten regnes som en av de med sterkest vekst i verden.

Når lokalsente­ret står ferdig regner Svarstad med at samlede investerin­ger er på rundt 200 millioner kroner.

 ??  ??
 ??  ?? GANGVEI: Gunnar Svarstad ved den «hemmelige» kulverten under sidesporet. Den kan gi enkel adgang for gående ogsyklende mellom Borgestad sentrum og lokalsente­ret.
GANGVEI: Gunnar Svarstad ved den «hemmelige» kulverten under sidesporet. Den kan gi enkel adgang for gående ogsyklende mellom Borgestad sentrum og lokalsente­ret.
 ?? FOTO: PV ARKITEKTER ?? BOLIGER: Rema 1000 med 12 leilighete­r på toppen kan stå ferdig før jul neste år på Menstad lokalsente­r.
FOTO: PV ARKITEKTER BOLIGER: Rema 1000 med 12 leilighete­r på toppen kan stå ferdig før jul neste år på Menstad lokalsente­r.
 ??  ?? STARTER: Grunnarbei­dene for Menstad lokalsente­r starter denne uke. Fra venstre Rose eiendoms Morten Friis og Gunnar Svarstad, Tveter og Lunds maskinkjør­er Aleksander Jensen og prosjektle­der Thor Olav Tveter og regiondire­ktør Ove Borgen i Rema Franchise.
STARTER: Grunnarbei­dene for Menstad lokalsente­r starter denne uke. Fra venstre Rose eiendoms Morten Friis og Gunnar Svarstad, Tveter og Lunds maskinkjør­er Aleksander Jensen og prosjektle­der Thor Olav Tveter og regiondire­ktør Ove Borgen i Rema Franchise.
 ??  ?? SIDESPOR: Skien kommune eier sidesporet som ble bygget for godstrafik­k til det som var Eilags lager. Der holder Skeidar til i dag.
SIDESPOR: Skien kommune eier sidesporet som ble bygget for godstrafik­k til det som var Eilags lager. Der holder Skeidar til i dag.
 ?? ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ?? FOTO: PV ARKITEKTER ?? LUFTIG: Trampoline­parken Svev på Menstad lokalsente­r sett fra sør.
FOTO: PV ARKITEKTER LUFTIG: Trampoline­parken Svev på Menstad lokalsente­r sett fra sør.
 ??  ?? VEIEN: Stasjonsve­gen i retning mot Borgestad stasjon.
VEIEN: Stasjonsve­gen i retning mot Borgestad stasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway